Pilar Costa: “Per al PP, el creixement sostenible només és un eslògan”

La portaveu parlamentària ha argumentat que el Partit Popular s’ha quedat tot sol en la seva defensa d’un creixement turístic il·limitat: “ni tan sols el sector defensa un creixement il·limitat com fa el PP”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha criticat la postura “de cada vegada més radicalitzada el PP” en defensa del creixement turístic il·limitat, en el marc de la tramitació parlamentària de la futura nova llei turística de les Illes Balears, i els ha acusat d’utilitzar el creixement sostenible “només com un eslògan”.

“Ens preocupa la posició de cada vegada més radicalitzada del PP, de creixement sense límits”, ha censurat Costa, fent constar el viratge en el discurs que ha experimentat el partit des que es va anunciar la llei i en el qual s’han quedat “tots sols”, ja que ni tan sols el sector defensa aquesta posició de “creixement il·limitat”.

“El mateix portaveu parlamentari del PP, Antoni Costa, quan es va presentar la llei va dir que ell també preferia que venguessin tretze milions de turistes en lloc de quinze si duien el mateix guany”, ha recordat la portaveu.

Així mateix, la socialista ha dit que “no té cap sentit” un discurs de “creixement indefinit sense cap limitació”, perquè això és incompatible amb la sostenibilitat. “Si és indefinit no pot ser sostenible”, ha censurat.

En contra d’això, la portaveu parlamentària ha exposat que les dades d’atur i ocupació del mes d’abril demostren que es pot tenir un equilibri i ser sostenibles. “Quan s’ataca els partits del Pacte o la presidenta Armengol, voldria recordar que amb les polítiques progressistes posades en marxa després d’una pandèmia mundial i amb una guerra a Europa, les illes Balears tenim les millors xifres d’atur i ocupació i unes perspectives de creixement econòmic inimaginable fa només uns mesos”.

Campanya contra el turisme d’excessos a Eivissa

Costa també ha criticat el PP per “plantar l’ambaixador britànic” durant la presentació d’una campanya contra el turisme d’excessos a Sant Antoni de Portmany a la qual estaven convidats tant l’equip de govern al consistori com el Consell d’Eivissa, dues institucions governaves per la dreta.

La socialista considera “un error” del PP no haver acudit a la presentació d’aquesta campanya i ha criticat que defensin que la seva postura en contra d’aquest tipus de turisme, però que després no acudissin a aquest acte.

Ple del Parlament

Pel que fa al ple del Parlament, la portaveu socialista també ha criticat “l’eslògan permanent del PP d’abaixar impostos de manera generalitzada i com a única recepta, vagi com vagi el país i en contra dels criteris del Fons Monetari Internacional”.

Així, Costa ha lamentat que el PP “quedi ancorat en el passat amb una recepta que ells mateixos no apliquen quan governen”, referint-se a la legislatura 2011-2015, quan el Partit Popular apujà “tots els impostos possibles i llevar desgravacions fiscals”.

En relació amb això, la socialista ha recordat al PP que és una “absoluta contradicció” votar en contra de mesures que afecten directament les butxaques dels ciutadans de les illes, com la bonificació de 20 cèntims el litre de carburant o la pujada de les pensions i del salari mínim interprofessional, però després demanar baixades d’impostos que “acaben perjudicant qui menys té perquè retalles l’Estat del Benestar i els serveis públics, que són el que permeten que hi hagi màxima igualtat entre els ciutadans”.

Dia d’Europa

Finalment, Pilar Costa ha celebrat la commemoració del Dia d’Europa, que se celebra cada 9 de maig, en defensa de “la pau i la unitat europees”, tot i que enguany estigui condicionada “per la guerra injusta de Putin a Ucraïna”, ha manifestat.

“Avui, més que mai, també m’agradaria recordar que la unitat i la fortalesa d’Europa ens ha ajudat a superar una pandèmia amb una gestió conjunta i impostant recursos econòmics importants, com els fons React-EU o els Next Generation”, ha conclòs.

Comments are closed