Pilar Costa: “Quan hi ha diàleg intens i sincer, és possible arribar a grans acords com el que avui escenificam amb una llei cabdal per a les Illes Balears”

La portaveu socialista al Parlament ha agraït l’esforç dels grups parlamentaris El Pi, Més per Mallorca, Unides Podem i de la FEHM per arribar a acords i com a mostra que “tots cercam un mateix objectiu: la perdurabilitat del turisme amb les majors quotes de sostenibilitat”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha celebrat que s’hagi arribat a un acord entre els grups parlamentaris que donen suport al Pacte de Govern (PSIB-PSOE, Més per Mallorca i Unides Podem) amb El Pi i la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) per millorar la nova llei turística de les Illes Balears en un seguit de punts que afecten el canvi d’ús d’edificis turístics obsolets, el fomenta del producte local al sector o l’impuls de les energies renovables.

Costa ha destacat la importància de tancar acords entre el major nombre de parts i agents possible, recordant que “quan hi ha diàleg intens i sincer, és possible arribar a grans acords com el que avui escenificam amb una llei que és cabdal per a les Illes Balears”.

La socialista ha posat de relleu que acords com aquest, entre els grups polítics i el sector representat “és una mostra que tots cercam un mateix objectiu, que és la perdurabilitat del nostre principal motor econòmic, com és el turisme, amb les majors quotes de sostenibilitat, circularitat i protecció del medi ambient”.

Una sostenibilitat que Costa ha afegit que “no ha de ser només un titular, sinó que s’han de prendre mesures com les que prenem amb aquesta llei perquè sigui una realitat”.

En aquest punt, la portaveu ha emfasitzat que “moltes qüestions que ara acabam regulant, gran part del sector ja les havia posat en marxa, però ara s’ajunta la voluntat del sector, de l’administració pública i dels grups parlamentari perquè això sigui ferm”.

Finalment, la portaveu parlamentària ha recordat que aquesta llei encara es troba en tramitació parlamentària i ha convidat la resta de grups a sumar-se a aquest acord i a d’altres de futur. “Estenem la mà a tots els grups perquè com més acord assoleixi la llei, més exitosa serà i més durarà en el temps”, ha conclòs.

Comments are closed