El PSIB-PSOE defensa que la presa en consideració de la Llei d’Eutanàsia i les primeres mesures impulsades pel Govern demostren una “clara voluntat de governar”

El Congrés dels Diputats i el Senat han aprovat dues iniciatives dels grups socialistes en ambdues cambres per pal·liar els danys provocats pels temporals

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha celebrat la presa en consideració de la Llei d’Eutanàsia amb una àmplia majoria a favor de 203 vots, la qual, juntament amb les mesures impulsades pel Govern de Pedro Sánchez el primer mes de govern, demostren “la nostra clara voluntat de governar”.

Es tracta de mesures de gran importància social a les quals s’ha de sumar la presa en consideració de la Llei d’Eutanàsia, que ara comença la seva tramitació parlamentària i que farà possible l’adquisició d’un nou dret subjectiu per a tots i totes.

Tal com ha exposat Pons, es tracta d’una llei que permetrà “a les persones que així ho desitgin, disposar d’un marc legal per poder morir dignament”, motiu pel qual, el diputat socialista es mostra “orgullós d’haver ajudat a la presa en consideració d’aquesta llei que, més prest que tard, estarà en vigor”.

Respecte de les mesures preses en els escassos 40 dies de govern, el diputat socialista afirma que “s’han posat en marxa polítiques i mesures que milloren clarament la vida dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears”.

En aquest sentit, Pons ha destacat “les pujades significatives als funcionaris, la revaloració de les pensions, l’activació de la Llei de Canvi Climàtic per accelerar la transició energètica i una Llei de Memòria Històrica que tipifiqui els delictes d’apologia del franquisme”.

Ajudes pel temporal Gloria

El Congrés dels Diputats i el Senat han aprovat dues iniciatives, impulsades pel Grup Parlamentari Socialista en cadascuna de les cambres, per pal·liar els danys provocats pels darrers temporals, inclosos els danys provocats per la tempesta Gloria, que causà importants greuges a diferents municipis de les Illes Balears.

El Grup Parlamentari Socialista en el Congrés dels Diputats ha presentat una Proposició No de Llei per instar el Govern d’Espanya a declarar com a zones greument afectades els territoris afectats, amb l’objectiu de poder aplicar mesures urgents i ajudes directes i poder oferir suport als ajuntaments i veïnats de les zones afectades.

Pel que fa al Senat, la moció presentada pel Grup Socialista, que s’ha aprovat per unanimitat, “és una bona notícia per a les Illes Balears, perquè posa l’accent en una qüestió tan important i que tant preocupa als municipis que s’han vist afectats”, tal com ha destacat el senador per Mallorca, Cosme Bonet. “Hem aconseguit, amb aquesta moció aprovada per unanimitat, que aquest tema passi a ser prioritari per al Govern central”.

Així mateix, aquestes iniciatives contemplen demanar ajudes al Fons de Solidaritat de la Unió Europea.

Comments are closed