Sílvia Cano: “Amb els pressupostos per a 2023 queda clar que el Govern presidit per Francina Armengol està al costat de la gent”

La portaveu adjunta també ha criticat que el PP continuï “buscant excuses i preparant el terreny per justificar que Prohens es desmarqui dels Pressupostos Generals de l’Estat”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha defensat que els pressupostos de les Illes Balears per a 2023 “deixen clar que el Govern de les Illes Balears està al costat de la gent”, en referència a les compareixences dels consellers i conselleres de l’executiu autonòmic que aquesta setmana compareixeran en el Parlament per explicar en profunditat les partides de cada departament.

“Els comptes per a 2023 destaquen per posar a l’abast de la ciutadania el major escut social de la història”, ha ressaltat Cano, recordant que “si una cosa ha quedat clara després de la pandèmia i també ara amb la inflació provocada per la guerra a Ucraïna és que el Govern presidit per Francina Armengol està al costat de la gent”.

Així, la socialista ha insistit que es tracta dels comptes “més socials, més compromesos i més transformadors de la història, amb un total de 7.133 milions d’euros per reforçar els serveis públics, millorar el model productiu i protegir la gent davant d’una situació d’inflació”.

A més, a més, Cano ha remarcat que “els socialistes estam centrats en donar resposta als problemes”, arran de l’aprovació avui mateix en Consell de Govern d’un decret llei amb mesures urgents per compensar la inflació, i que recull les mesures anunciades per la presidenta Armengol en el Debat de Política General.

“Aquest decret és una prova més que hi ha formes totalment diferents de governar: la de la dreta, amb retallades, privatitzacions i acomiadaments, i la de l’esquerra, amb el reforç dels serveis públics”, ha realçat Cano.

“El PP tornarà a donar l’esquena a la ciutadania de les Illes”

La socialista també ha lamentat que el PP “tornarà a donar l’esquena a la ciutadania de les Illes Balears” amb l’esmena a la totalitat dels comptes públics de la Comunitat Autònoma per a 2023, “sense ni tan sols escoltar les compareixences dels consellers i conselleres”.

“Quan venen mal dades, el PP ni hi és ni se l’espera”, ha denunciat Cano, recordant que “tenen pràctica votant en contra dels interessos de les Illes Balears al Congrés i al Parlament”.

Respecte d’això, ha recordat que el PP ha votat en contra de l’escut social al Congrés i de mesures com les pujades del salari mínim o de les pensions, i que demà al Parlament impulsa una PNL “per rebutjar els pressupostos generals de l’estat que duent les majors partides per aquesta terra, a més del règim fiscal”.

“És irresponsable i incompatible pretendre governar aquesta Comunitat Autònoma i boicotejar els pressupostos que més recursos que mai duran a les Illes Balears”, ha insistit la socialista, criticant que “ja no saben què més fer per preparar el terreny amb excuses i justificar que Prohens es desmarqui dels pressupostos”.

Llei per a la Conservació dels Espais de Rellevància Ambiental

D’altra banda, el ple del Parlament previsiblement rebutjarà les esmenes a la totalitat presentades per PP, Vox Cs i El Pi a la llei per a la Conservació d’Espais de Rellevància Ambiental, aprovada el 2005 i que ara el Govern tramita amb una nota modificació.

El diputat socialista Damià Borràs ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista votarà en contra de les esmenes perquè “els grups de la dreta volen garanties d’activitat humana sense control”.

“En una situació de crisi climàtica i de pressió humana cada vegada més forta, es fa necessari revisar la llei per dotar el Govern d’instruments per poder agilitzar la preservació dels espais naturals des de la legalitat”, ha explicat Borràs.

El diputat també ha emfasitzat que aquesta conservació dels espais s’ha de fer “garantint que l’activitat humana i econòmica que no va en contra de la preservació mediambiental sigui possible, però amb l’objectiu és llegar en bones condicions aquests recursos naturals a les generacions futures”.

Comments are closed