Pilar Costa: “Els pressupostos de 2023 enforteixen els serveis públics i incorporen mesures de protecció per a famílies i empreses”

El Parlament continua amb la tramitació dels Pressupostos Generals de les Illes Balears per a 2023 després que se n’hagin rebutjat les esmenes de devolució presentades pels grups de l’oposició

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha defensat avui els Pressupostos Generals de la Comunitat Autònoma per a 2023 perquè “enforteixen els serveis públics i incorporen noves mesures per a la ciutadania, especialment per a les famílies i les empreses”.

És per aquest motiu que el grup socialista ha votat en contra de les esmenes de devolució, que s’han rebutjat avui en el Ple del Parlament, i que Costa ha recordat que “són les mateixes i amb els mateixos arguments des de fa quasi vuit anys”. A més de rebutjar les esmenes també s’han aprovat les quantitats globals dels pressupostos.

“Les esmenes a la totalitat estan injustificades i es fan per inèrcia”, ha criticat Costa, destacant que un cop finalitzat el debat en la cambra autonòmica “s’han vist del tot innecessàries”, motiu pel qual els socialistes han reiterat “suport absolut al pressupost per a 2023”.

La socialista ha remarcat que els pressupostos de 2023 arriben als 7.133 milions d’euros, quatre mil dels quals es destinaran a polítiques socials, amb unes inversions que superaran els 1.200 milions d’euros, fet que demostra que ens trobam “davant d’uns pressupostos expansius que acompanyen l’empenta i determinació d’un govern progressista que ha fet de les dificultats, virtut”.

Així mateix, Costa ha ressaltat que, enfront d’una pandèmia i d’una crisi econòmica, el Govern de les Illes Balears ha triat “reaccionar i no quedar-se paralitzat”.

“Al PP no li agrada la sanitat pública”

La portaveu també ha lamentat que “l’únic emperò que posa l’oposició als pressupostos, especialment el PP, és que hi ha un increment de la despesa”, i ha recordat que aquesta és la diferència de l’executiu autonòmic respecte de la dreta, “que el PP, davant les dificultats, es dedica a retallar de per tot”.

Costa també ha acusat el PP de voler tombar els comptes públics “perquè no li agrada l’aposta ferma per la sanitat pública”.

“El PP té una clara estratègia de debilitar la sanitat pública, perquè això suposa un major negoci per a uns altres”, ha emfasitzat Costa, recordant que durant la legislatura 2011-2015, el govern del PP només va aprovar desgravacions per a les assegurances privades.

La socialista també ha acusat el PP de mentir amb les dades sanitàries i ha aclarit que la despesa per càpita a les Illes Balears és de 1.641€, mentre que a Madrid és de 1.295€.

També ha exposat la manipulació que fa la dreta amb les xifres de les llistes d’espera sanitàries. “Madrid i Balears no es poden comparar perquè no s’utilitzen els mateixos paràmetres: a Madrid expulsen la gent de la llista d’espera”.

Pel que fa al discurs reiterat de la dreta de baixar de manera generalitzada els impostos, la portaveu socialista els ha recordat que es tracta de mesures que desaconsellen tots els organismes internacionals i que varen fer caure l’anterior govern britànic. A més, a més, ha recordat que l’actual ministre econòmic del govern britànic ha anunciat una pujada d’impostos per reduir la inflació i reactivar la seva economia.

“Esper que el PP recuperi una mica el nord, perquè fan un discurs tan catastrofista i tan exagerat que qualsevol diria que enguany no hem tengut les millors xifres d’ocupació de la nostra història”, ha conclòs Costa.

Comments are closed