Programació en català, completar la internalització, modernització de l’ens i màxima independència, prioritats del PSIB-PSOE per a IB3

Els socialistes plantejaran al candidat a dirigir l’ens aquestes fites en una reunió que es celebrarà avui per conèixer el seu projecte per a la ràdio i televisió pública

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha anunciat que avui mateix es reunirà amb el candidat a la direcció general d’IB3 proposat pel PP, Albert Salas, per conèixer el seu projecte per a l’ens públic i plantejar-li les qüestions d’importància per als socialistes.

En aquest sentit, Negueruela ha anunciat que, en primer lloc, traslladarà la importància de mantenir una programació íntegra en català, el qual ha d’estar present en tota la programació de producció pròpia, com fins ara.

En segon lloc, el portaveu socialista reclamarà el compromís del candidat amb la plantilla de l’ens, amb la seva internalització completa i amb l’estabilitat i millora constant de les seves condicions laborals.

A més a més, Negueruela també demanarà el compromís absolut amb la constant modernització de l’ens i, sobretot, amb la producció local, les productores i els creadors audiovisuals de les illes, que han de continuar creixent com a sector clau.

Finalment, els socialistes reclamaran un compromís de Salas amb la independència informativa i quin serà el seu organigrama directiu.

Negueruela ha avançat aquests punts en les declaracions posteriors a la Junta de Portaveus del Parlament, la qual ha definit que al pròxim ple anirà la primera votació del futur director general de l’ens.

Incompatibilitat de Raquel Sánchez

A més a més, el portaveu socialista també ha avançat algunes de les preocupacions que els socialistes plantejaran al pròxim ple del Parlament, amb un Govern “que incompleix sistemàticament totes les normes en 100 dies”, en referència la incompatibilitat de la cap de gabinet de la conselleria d’Habitatge, Raquel Sánchez, qui ha mantingut el seu càrrec com a consellera electa del PP al Consell de Mallorca, en contra del que marca la Llei de Consells Insulars.

Per això, Negueruela ha demanat que Sánchez sigui destituïda de forma immediata com a cap de gabinet de la consellera Vidal, o que renunciï a la seva acta al Consell, a més de tornar els doblers que ha obtingut en dietes a la institució insular perquè “és una incompatibilitat absoluta”, ha denunciat el portaveu parlamentari.

 

El decret llei de l’amnistia urbanística i els “pelotazos”

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha acusat el Govern de “no encertar ni quan rectifica”, en referència a “l’esmena a la totalitat de l’impost de successions” presentada per PP i Vox, amb 32 correccions, i també en al·lusió al decret llei d’habitatge, que segons Negueruela és una normativa “amb moltíssima inseguretat jurídica, amb una amnistia urbanística, amb pelotazos i que només afavoreix a la gent que més recursos té”.

El socialista ha insistit en el fet que el decret inclou “una amnistia urbanística en sòl urbà, perquè el que està fora d’ordenació no és legal i ho volen legalitzar, la qual cosa és molt preocupant perquè volem saber a qui li pot beneficiar aquesta amnistia”.

Negueruela ha explicat que la normativa suposarà diferents “pelotazos”, canviarà “hotels per minipisos, sense complir les normes bàsiques d’habitabilitat, com han denunciat els sindicats majoritaris d’una forma clara” i “no sabem si també suposarà que veiem àtics en edificis històrics de Palma”.

Comments are closed