La proposta socialista per protegir les dones en situació de prostitució centrarà el pròxim ple del Parlament

La cambra autonòmica també aprovarà iniciar la tramitació de la proposició de llei conjunta de tots els grups per establir criteris clars per regular els pactes successoris

La proposta del Grup Parlamentari Socialista per donar suport i protegir a les dones en situació de prostitució serà un dels temes centrals del pròxim ple del Parlament, en el qual també es debatrà la presa en consideració d’una proposició de llei conjunta de tots els grups sobre pactes successoris.

Tal com ha explicat la portaveu socialista, Pilar Costa, es fa urgent i imprescindible protegir les dones que a les Illes Balears es troben en situació de prostitució, ja que pateixen una “precarietat i una desprotecció més que evidents”.

“Demanam a les administracions que incrementin els esforços per lluitar contra el tràfic de dones”, ha explicat Costa, posant l’èmfasi en un altre punt d’acord de la Proposició No de Llei: demanar al Govern d’Espanya que aprovi el més aviat possible el projecte liderat per l’executiu autonòmic per una vida lliure de prostitució i tracta.

La socialista ha donat algunes dades per posar en perspectiva la urgència de lluitar contra la prostitució i de fer costat a les dones que es troben en aquesta situació. Així, ha exposat que dos terços de les dones en situació de prostitució a Balears ho fa per motius econòmics, per poder mantenir la seva família, i que nou de cada deu ho deixaria si trobàs una feina i pogués regularitzar la seva situació. Són dades d’un estudi elaborat per la Universitat de les Illes Balears.

Proposició de llei de pactes successoris

El pròxim ple del Parlament també aprovarà iniciar la tramitació parlamentària de la proposició de llei de successió voluntària paccionada o contractual. Es tracta d’una iniciativa que sorgeix del Consell Assessor de Dret Civil i que els grups polítics amb representació parlamentària han recollit de manera conjunta.

Costa ha explicat que amb aquesta futura normativa es pretén donar resposta a una incontestable realitat jurídica i social de la nostra Comunitat Autònoma, com és el progressiu increment de la celebració de pactes successoris.

“Es tracta de respondre a la necessitat de satisfer els anhels de moltes persones d’avançar en vida les herències sense necessitat d’haver d’esperar a la mort i planificant la successió”, ha explicat Costa.

Cal incidir en el fet que aquesta llei separarà la regulació dels pactes en dos títols diferents, un per a Mallorca i Menorca i un d’altre per a Eivissa i Formentera, atenent així a la idiosincràsia de cadascuna d’aquestes illes respecte del Dret Civil propi, com també la seva tradició.

Finalment, la portaveu socialista ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista ha votat en contra de la petició de compareixença de la presidenta del Govern, Francina Armengol, en relació amb l’esborrany elaborat per un eurodiputat del PP sobre l’explotació sexual adolescent i infantil, sol·licitada pel mateix Partit Popular.

“És un informe que no existeix; és un esborrany que hem conegut a través dels mitjans de comunicació i que, en tot cas, fa unes recomanacions que coincideixen amb les recollides per la Comissió d’Experts al Consell de Mallorca”, ha conclòs Costa.

Comments are closed