El PSIB-PSOE compleix amb el compromís de la progressiva gratuïtat de l’etapa 0-3, amb la convalidació del Decret Llei que permet que els infants de 2-3 puguin anar a l’escoleta de forma gratuïta

La cambra autonòmica també ha convalidat la creació d’un fons extraordinari per complementar el 50% de descompte del Govern d’Espanya al transport interurbà de Balears”

El Ple del Parlament, en la primera sessió ordinària del darrer període de sessions, ha convalidat el Decret Llei que permet garantir, des de l’1 de setembre, la gratuïtat de l’educació dels infants que cursen el nivell 2-3 anys -amb el compromís ferm del Govern de les Illes Balears d’ampliar la gratuïtat progressivament fins a abordar tota l’etapa 0-3- i, a més, la creació d’un fons extraordinari per complementar el descompte del Govern d’Espanya al transport interurbà de les Illes Balears.

D’aquesta manera, el diputat del Grup Parlamentari Socialista Carles Bona ha explicat que “l’expresident socialista Antich va impulsar l’educació 0-3 entre el 2007 i el 2011 amb 14 milions d’euros per a infants creant una xarxa pública d’escoletes el 2008”, i hi ha afegit que “però després va venir la dreta i va reduir progressivament les ajudes fins a arribar a 0 euros per a l’etapa 0-3 anys”. El socialista ha recordat que “el senyor Antoni Costa era director general de Pressuposts del Govern de Bauzá; la senyora Riera, consellera d’Educació, i la senyora Prohens era qui aplaudia les retallades al Parlament”.

A més a més, Bona ha posat en valor “la tasca del conseller March que posat en marxa l’Institut per a l’Educació de Primera Infància amb ajuts de manteniment d’escoletes, impulsant equips d’atenció primerenca, polítiques d’escolarització, apostant per la qualitat i la quantitat creant la xarxa d’escoletes complementària i creant noves places de la xarxa pública”. També, “amb ajuts de menjador  o amb el Pla de Conciliació de les Illes Balears, que destina ajuts per les escoletes matineres”.

“Alguns s’omplen la boca parlant de famílies mentre aquest govern les ajuda a totes i estam al costat de la gent, sempre; com demostra també el contingut relatiu al transport gratuït d’aquest decret, som la comunitat amb el transport públic més bonificat de tot l’Estat”, ha incidit Bona en referència al complement que permet augmentar la bonificació del 50% al transport terrestre que el Govern d’Espanya ha posat en marxa per fomentar el transport públic i com a mesura d’estalvi per mitigar les conseqüències econòmiques de la guerra de Putin.

Per la seva part, el diputat de la coalició progressista GxF-PSIB-PSOE-EU,  Antonio J. Sanz, ha exposat que “amb la convalidació d’aquest Decret Llei aconseguim dos fites molt importants per a una gran quantitat de famílies”. “La gratuïtat de les escoletes arriba en bon moment perquè les famílies tenguin un estalvi i una ajuda per a poder fer un millor començament de curs fent que les etapes de formació primerenques siguin un dret per a tothom”, ha dit Bona.

El socialista ha incidit que “tot i que la dreta ‘diu que fa’, el que realment fa la dreta -o el que realment volen- és fer ajuts no per als qui més ho necessiten, com per exemple amb beques per a famílies d’ingressos de més de 100.000 euros a la comunitat de Madrid”, i hi ha afegit que “això no és eficiència ni és pensar en tothom, és beneficiar als qui més tenen amb sous de tothom i, amb això, no ens trobarà el Partit Popular”.

D’altra banda, Sanz ha explicat que “bonificar el transport públic per disminuir les emissions i la despesa en combustible que han de fer les famílies és una necessitat, però quina serà la postura dels qui ‘tant fan per la gent’?”. A més a més, el socialista ha subratllat que “aquesta mesura podrà fer efectiu un canvi de model de transport de la ciutadania que ajudarà a la butxaca dels ciutadans i a l’alleugeriment de les pressions del medi rural, per part de les emissions del transport privat”.

Comments are closed