El ple del Parlament aprova per unanimitat i a proposta socialista poder establir les bases d’una futura llei de benestar emocional i salut mental

Gamundí: “Avui és un d’aquells dies en els quals et sents orgullosa d’estar en política”

El ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat i a proposta del Grup Parlamentari Socialista demanar al Govern de les Illes Balears que es posin les bases d’una futura llei de benestar emocional i salut mental que, entre altres qüestions, estableixi ràtios mínimes per als professionals i que continuï amb el model impulsat fins ara.

Beatriu Gamundí, autora d’aquesta Proposició No de Llei que ha fet possible un gran pacte polític en matèria de benestar emocional i salut mental, ha destacat que “avui és un d’aquells dies en els quals et sents orgullosa d’estar en política”, referint-se al “compromís públic en favor del benestar de la part més vulnerable de la societat”.

Cal recordar que les Illes Balears ja disposen d’un pla de prevenció, actuació i abordatge de la conducta suïcida, un Observatori del Suïcidi i un equip de coordinació autonòmica per a la prevenció del suïcidi amb recursos i professionals especialitzats en l’atenció d’aquest greu problema.

Ara es demana anar una passa més enllà i comprometre tots els actors polítics, però també institucionals, socials i sindicals, per poder posar les bases del futur Pla Estratègic de Salut Mental 2023-2029, un pacte que neix de les persones que ho viuen en primera persona i que el consideren imprescindible per donar continuïtat a les polítiques ja s’han posat en marxa.

En aquest sentit, Gamundí ha insistit en el fet que aquest pacte “ens interpel·la a tots i a totes, no únicament a les persones que ho pateixen o als professionals que intervenen de manera directa”, reclamant alhora “no ser equidistants”. “Necessitam un compromís unànime en un model de benestar emocional i salut mental públic sense estigmes i que generi igualtats”, ha continuat la socialista.

Recursos addicionals

Comments are closed