El PSIB-PSOE destaca l’avanç en el compliment del compromís de fer universal l’etapa 0-3 anys amb la gratuïtat de l’educació per als infants de 2 anys

Carles Bona: “El PP intenta fer creure que la proposta és seva després de votar en contra de llei d’educació i d’haver eliminat totes les ajudes a l’educació infantil quan governaven”

El Grup Parlamentari Socialista ha reivindicat la capacitat de complir amb els compromisos electorals del PSIB-PSOE amb la convalidació demà al Parlament del decret llei que possibilitarà que, a partir d’enguany, l’educació infantil per als infants de dos a tres anys sigui gratuïta a les Illes Balears.

“Sempre que la societat avança en dret ho fa de la mà del Partit Socialista”, ha destacat el diputat Carles Bona, qui ha defensat l’equitat en l’accés a una educació pública i de qualitat com a un dels principals valors del PSIB-PSOE.

Així, Bona ha recordat que en la campanya electoral de 2019, els socialistes es varen comprometre a fer l’etapa educativa 0-3 anys gratuïta i universal, i amb el decret llei que es durà a votació demà a la cambra autonòmica “ho començam a fer possible”.

Un camí que s’ha posat en marxa tan aviat s’ha aprovat la primera llei educativa de les Illes Balears, en el darrer període parlamentari, que recull aquesta etapa com una nova etapa educativa, universal i gratuïta, i a la qual el PP va votar “no article per article”.

De fet, el diputat socialista ha criticat que el principal partit de l’oposició “intenti fer creure que la proposta és seva després de votar en contra de la llei d’educació i d’haver eliminat les ajudes a l’educació infantil quan governaven”.

Una “falta de seny i coherència” que es tradueix en “votar sistemàticament en contra de les famílies i dels infants”, com amb ja varen fer amb les pujades del salari mínim o els permisos de paternitat.

A més, a més, Bona ha demanat al PP “serietat” a l’hora de fer càlculs. “Seguim pagant la insolvència o la mala fe del PP”, ha censurat el diputat, recordant que nou de cada deu infants escolaritzats en l’etapa 2-3 anys ho està a les escoletes públiques o a la xarxa complementària.

Bona també volgut posar en perspectiva “les Illes Balears que ens vàrem trobar el 2015 quan els socialistes vàrem arribar al Govern de les Illes Balears”, recordant “la gran fita de la legislatura 2011-2015 del PP: traure més de cent mil persones al carrer”.

També, pel que fa a educació 0-3 anys, Bona ha recordat que el Govern del PP, amb Prohens votant des del Parlament i Riera com a consellera, varen deixar a zero euros les ajudes per a aquesta etapa.

El transport públic més bonificat de l’Estat i pacte per la salut mental

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, també ha destacat que el decret llei que convalidarà demà el parlament compensarà els descomptes del transport terrestre a Balears. Costa ha recordat, en aquest sentit, que es tracta de mesures vigents des de l’1 de setembre i que han convertit “el transport públic de Balears en el més bonificat de tot l’Estat”.

La socialista ha demanat el suport de tots els grups a aquestes mesures i ha destacat que, en moment de dificultat, les institucions governades pels socialistes posin en marxa “mesures tan importants per a les famílies”.

“Esperam que el PP finalment se sumi al seny i voti a favor d’aquest decret”, ha expressat Costa, lamentant que “es dediquin a fer anuncis, però que a l’hora de la veritat, posin entrebancs a mesures positives per a la gent”.

Finalment, el ple de demà també aprovarà una iniciativa impulsada pel Grup Parlamentari Socialista per demanar un “pacte polític ampli i sense fissures” per millorar el benestar emocional i la salut mental dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears.

Comments are closed