Pere Joan Pons: “La descarbonització i el creixement econòmic són compatibles, però ho hem de fer garantint un futur millor per als ciutadans”

El socialista ha defensat en un fòrum sobre medi ambient i economia a Praga que “la transició energètica és una urgència”, però que aquesta s’ha de fer “protegint la gent”

El diputat al Congrés i secretari de Cooperació i Política Internacional del PSIB-PSOE, Pere Joan Pons, ha participat com a vicepresident de l’Assemblea Parlamentària de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) en una conferència a Praga sobre economia i medi ambient, en la qual ha insistit que “la transició energètica és una urgència”.

Pons ha demanat als estats màxima implicació en la lluita per pal·liar els efectes del canvi climàtic i en la urgència d’impulsar la transició energètica, però sempre amb polítiques que protegeixin no només les persones més vulnerables, sinó també les classes mitjanes i treballadores.

“La descarbonització i el creixement econòmic són compatibles, però ho hem de fer garantint un futur millor per als ciutadans”, ha defensat el socialista, assegurant que “estam aquí per donar solucions a la gent i protegir-la, perquè no poden ser els que paguin la factura de la transició provocant que creixin les desigualtats”.

“La situació ambiental és crítica, tant per als països com per als ciutadans”, ha reconegut també Pons, animant els governants i els parlamentaris a anar a la una per impulsar la transició energètica. “És un objectiu comú de l’OSCE, és la nostra raó de ser”, ha asseverat, perquè “sense seguretat climàtica no tendrem seguretat global”.

En aquest sentit, Pons ha defensat a escala de l’OSCE una resposta “coordinada localment i globalment”, posant d’exemple la reacció de la Unió Europea a la crisi sanitària de la COVID-19 i la compra conjunta de vacunes

Comments are closed