Pilar Costa: “El PP arriba tard per a ‘ajudar a les famílies’, després d’haver votat en contra d’absolutament totes les mesures que milloren la vida dels ciutadans de les Illes”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha recordat que  Prohens va votar ‘no’ a les bonificacions del transport terrestre a Balears, dels 400€ més per als estudiants becats o a les ajudes directes per als empresaris i treballadors de Balears

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha lamentat que el Partit Popular de la senyora Marga Prohens “arribi tard” per a ajudar a les famílies, ja que “ara diuen que el PP vol donar una mà a les famílies i empreses de les Illes Balears”. “Com sempre és una llàstima que el PP hagi votat en contra d’absolutament totes les mesures que milloren la vida dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears”.

Així mateix, Costa ha recordat que “la mateixa Prohens, al Congrés dels Diputats, va votar en contra de les bonificacions al transport terrestre a Balears, que cal fer un incís, perquè tenim el transport públic més bonificat de tot l’Estat”. També, Costa ha exposat que “El PP de Prohens va votar en contra dels 400€ més per als estudiants becats, de la rebaixa de 20 cèntims el litre als carburats, de les ajudes de 200€ per a treballadors, autònoms i desocupats”.

“No entem com el Prohens vol ajudar a les famílies si vota en contra de la rebaixa de l’IVA de la llum, de pujada d’un 15% de l’Ingrés Mínim Vital i de les pensions, del topall al preu de la bombona de butà, de la limitació del 2% a la pujada dels lloguers, de les reduccions del consum energètic o de les ajudes directes a les empreses”, ha expressat la socialista.

Costa ha subratllat que “hem vist que les mesures que ha pres el Govern d’Espanya sí que donen una mà a les famílies que més ho necessiten i, sobretot, ajuden en moments com el que estam vivint amb una inflació preocupant”. No obstant això, la portaveu ha volgut posat en valor que “Balears és la comunitat autònoma que més ha crescut econòmicament, després de la crisi derivada de la pandèmia de la COVID-19”.

Convalidació del decret llei de la gratuïtat de l’etapa 2-3 

Pel que fa al Ple del Parlament de les Illes Balears, Costa ha explicat que “al pròxim Ple es convalidarà, previsiblement, el decret llei que garanteix la gratuïtat de l’educació dels infants que estan matriculats a l’etapa 2-3 anys de la xarxa complementària i a la xarxa pública”, i hi ha afegit que “és una excel·lent notícia per a les famílies d’aquestes illes, una mesura que sempre hem defensat els i les socialistes i que s’anirà completant amb la progressiva gratuïtat de tota l’etapa 0-3 anys”.

Comments are closed