El PSIB-PSOE lamenta que en un tema tan sensible, “el PP torni a traspassar qualsevol límit donant per bo un informe elaborat per un company de partit”

Pilar Costa: “Reaccions com aquesta diuen molt poc d’un partit que vol ser seriós i que vol tenir responsabilitats de govern”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha lamentat que Marga Prohens i el Partit Popular, en un tema tan sensible i tan greu com és el de l’explotació sexual infantil i adolescent, “torni a traspassar qualsevol límit, fent acusacions, i donant per bo un esborrany d’un informe elaborat per un company de partit”.

La portaveu parlamentària socialista ha fet aquestes declaracions en resposta a les valoracions fetes per la presidenta del PP balear sobre l’esborrany elaborat per Peter Jhar, diputat del Partit Popular Europeu (PPE) i cap de la delegació d’eurodiputats que el passat mes d’abril visità Mallorca en una missió de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, presidida per la diputada del PP Dolors Montserrat.

“Estam parlant d’un esborrany d’un informe que ha elaborat un membre del Partit Popular Europeu, el qual ara el Partit Popular de les Illes Balears fa venir bé per demanar responsabilitats polítiques d’un problema que és molt greu i que, malauradament, no només passa a Balears, sinó a tot Europa i arreu del món”, ha destacat la socialista.

Costa també ha lamentat que reaccions com aquestes “diuen molt poc d’un partit que vol ser seriós i que vol tenir responsabilitats de govern”. “És el partit majoritari de l’oposició i, no obstant això, es comporten com el partit de l’enrabiada, del no a tot i dels pals a les rodes; es comporten de qualsevol manera menys d’un partit que vol donar solucions a la gent”.

Cal fer èmfasi en el fet que es tracta d’un esborrany redactat pel cap de la delegació i al qual s’han d’incloure les recomanacions i conclusions de la resta de diputats del Parlament Europeu que varen formar part de la missió. Un cop incorporades les esmenes al text que s’aprovin, aquest es durà a votació en el si de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu.

També és important ressaltar, i així ho ha fet constar la socialista, que l’esborrany de l’informe també fa un seguit de recomanacions que el Consell de Mallorca ja té en marxa, fruit de la pionera Comissió d’Experts que es va impulsar, i que també reconeix que estam davant d’un problema multicausal que es dona arreu d’Europa.

A més, a més, recomana que es recullin dades a escala europea i que s’estableixin estàndards mínims a tot el territori.

Finalment, Costa ha volgut manifestar de nou el respecte dels Socialistes de les Illes Balears amb tots els professionals “que fan feina dia a dia i que posen el millor de si mateixos per millorar aquesta situació”, juntament amb els serveis socials, judicials i policials, per solucionar un problema tan greu com aquest.

Comments are closed