El PSIB-PSOE es marca com a objectiu per al nou període de sessions continuar acompanyant als ciutadans de les Illes Balears mitjançant polítiques progressistes

Pilar Costa: “Mentre els socialistes hem estat al costat de la gent, el Partit Popular ha votat no a les ajudes directes que s’han donat durant la crisi de la COVID-19, la reforma laboral, la pujada de les pensions i del SMI” 

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha ressaltat que “els i les socialistes començam el curs polític amb un full de ruta clar i a llarg termini, i amb la intenció de continuar impulsant polítiques que acompanyin als ciutadans i ciutadanes en els moments que més ho necessiten”. Unes declaracions que ha fet la portaveu a les Jornades Parlamentàries que han comptat amb la presència i participació de la secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, així com càrrecs institucionals i de partit de totes les illes.

D’aquesta manera, Costa ha exposat que “tenim el full de ruta clar: continuar amb el creixement econòmic i recuperar i consolidar l’agenda de creació de drets i millora de l’Estat del Benestar, que es va veure aturada amb motiu de la crisi de la COVID-19 i les conseqüències de la guerra a Ucraïna”. També, Costa ha aprofitat per recordar que “durant aquests darrers anys s’ha fet feina per estar al costat de la gent, i sobretot dels més vulnerables, amb la gestió de la pandèmia i de l’actual crisi econòmica derivada de la guerra a Ucraïna”.

La socialista ha aprofitat per fer una crida als partits de l’oposició, però, sobretot, al Partit Popular, ja que “el PP s’ha dedicat els darrers anys ha dir no a tot i a posar pals a les rodes perquè han rebutjat les ajudes directes que s’han donat durant els moments més durs de la pandèmia, han votat en contra de les millores laborals de la reforma laboral, de la pujada de les pensions i de l’SMI”, i hi ha afegit que “la dreta no ha estat al costat de la gent que més ho ha necessitat”.

Quant al nou període de sessions, Costa ha subratllat que “tenim 13 lleis en tràmit durant aquest darrer període de la legislatura, però la més rellevant és la vuitena Llei de Pressuposts de la Comunitat Autònoma, ja que serien els vuitens pressuposts progressistes de les Illes Balears; un fet que demostra l’estabilitat política i econòmica d’un govern de progrés”. Així, Costa ha ressaltat que “hem tingut més suport econòmic que mai per part del Govern de l’Estat, ja que rebrem aproximadament 600 milions d’euros més del que ja teníem, en total 3.300 milions d’euros enfront del que vàrem rebre l’any passat”.

Iniciatives pel nou curs polític

Per la seva part, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Silvia Cano, ha volgut destacar que “els socialistes duim en l’ADN la millora constant de l’Estat del Benestar i la creació de nous drets”, i hi ha afegit que “els socialistes mai no hem perdut de vista els objectius que tenim i que les crisis que estam travessant no han fet sinó confirmar com és de necessari disposar d’uns serveis forts i d’una xarxa de protecció per a les persones de cada vegada més gran”.

Així, Cano ha fet un repàs de les proposicions no de llei que el Grup Parlamentari Socialista presentarà durant aquest nou curs polític. “Impulsarem dues PNL que posen el focus sobre el benestar emocional i la salut mental, ja que una de les conseqüències més greus de tota crisi és la salut mental de les persones, especialment els més vulnerables”, ha explicat la socialista.

Cano ha exposat que “presentarem dues iniciatives dirigides a assolir d’una vegada per totes la igualtat real entre homes i dones que estan orientades a impulsar mesures de suport a les dones en situació de prostitució i, també, donar resposta a l’augment de les agressions sexuals cap a les dones més joves”. Finalment, una darrera PNL que, segons Cano, “donarà impuls a la formació professional en els àmbits del medi ambient, biocircularitat i les energies renovables”.

Recursos addicionals

Comments are closed