El PSIB-PSOE celebra l’anunci del Ministeri d’Hisenda d’un nou Reial Decret Llei que “dóna oxigen als ajuntaments en un moment d’extrema necessitat”

La presidenta Armengol compareixerà davant el ple, el qual suposarà “una bona oportunitat per comprovar com s’està sortint d’aquesta crisi, que és d’una manera radicalment diferent de com es va sortir de l’anterior amb el PP”

El PSIB-PSOE ha valorat molt positivament que el Ministeri d’Hisenda treballi en la redacció d’un nou Reial Decret que permeti la suspensió de la regla de despesa de 2020 per als ens locals i la pròrroga per a l’ús del superàvit de 2019 per fer front a inversions financerament sostenibles, una proposta “que dóna oxigen en un moment d’extrema necessitat”, tal com ha expressat la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano”.

“Celebram l’anunci d’Hisenda de presentar un nou Reial Decret perquè els ajuntaments puguin disposa de més recursos i per donar una solució als que tenen problemes financers”, ha asseverat Cano.

Es tracta de mesures “de consens i reclamades” i que tendran un abast d’aproximadament 3.000 milions d’euros, recursos tan necessaris perquè els ajuntaments puguin disposar d’aquests recursos “en un moment d’extrema necessitat”.

Tal com ha recordat Cano, és el Partit Socialista qui posa damunt la taula, per segona vegada, “una solució per poder posar a disposició dels ciutadans els recursos dels ajuntaments” alhora que ha expressat el seu desig perquè “el PP se sumi al vessant municipalista del Govern d’Espanya i deixi de bloquejar aquests recursos”.

Compareixença de la presidenta Armengol davant el ple del Parlament

Pel que fa al ple del Parlament d’aquesta setmana, marcat per la compareixença de la presidenta del Govern, Francina Armengol, en la qual explicarà els esforços per aturar l’expansió del virus i que ajudar a qui pitjor ho està passant, la socialista espera que s’atengui a “un debat serè i tranquil”.

La sessió de demà, ha explicat Cano, serà “una bona oportunitat per comprovar com s’està sortint d’aquesta crisi, que és d’una manera radicalment diferent de com es va sortir de l’anterior amb el PP”.

Així, la socialista ha recordat com ara s’està apostant per la protecció dels treballadors via ERTO, mentre “abans s’acomiadava de manera gratuïta”. Uns ERTO que, han esdevingut una “mesura fonamental per mantenir les famílies” i que ja han costat al Govern d’Espanya 750 milions d’euros només a les Illes.

Una altra de les diferències esmentades per la portaveu en la comparativa de la gestió d’aquesta crisi amb l’anterior és el paraigua de protecció social posat en marxa a través de l’Ingrés Mínim Vital o l’ampliació de la Renda Social Garantida, per tal d’arribar a les persones més vulnerables, però amb el reforç de la Sanitat i l’Educació, amb la contractació de 900 professionals sanitaris i 640 nous docents.

En darrer terme, la socialista també ha volgut destacar, en contraposició a “la imposició en la crisi anterior” de l’ampli diàleg que caracteritza el Govern, tant amb els agents econòmics i socials, com amb la resta d’institucions i els partits, com demostra la signatura del Pacte de Reactivació, que el PP no va voler signar.

En aquest sentit, Cano ha tornat a reclamar a les forces polítiques “unitat, responsabilitat i consens” i, especialment al PP, “que abandoni la deriva obstruccionista, deixi la calculadora electoral i se sumi al Pacte”.

Respecte del Pacte de Reactivació, Cano ha recordat que de les 131 mesures que preveu, ja són 95 les que estan en marxa, amb una mobilització de més de 500 milions d’euros en uns mesos.

Comments are closed