El PSIB-PSOE apel·la a propostes constructives per afrontar els principals reptes, com són la recuperació econòmica i el manteniment de la cohesió social

Sílvia Cano: “Demanam desterrar les bregues partidistes perquè si algú pensa que en aquesta situació crítica es pot treure la calculadora electoral, s’equivoca profundament”.

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha expressat el suport a totes les mesures explicades per la presidenta Armengol durant la seva compareixença parlamentària per frenar la propagació del virus i per reactivar l’economia.

En relació a les mesures per evitar nous contagis, la portaveu parlamentària socialista ha insistit en què “gràcies als esforços fets els darrers anys en salut hem estat en millors condicions per afrontar l’emergència sanitària”, afegint que “no ens volem ni imaginar haver hagut d’abordar la pandèmia sense el miler de professionals que van ser acomiadats, amb hospitals tancats o amb part de la població exclosa de la targeta sanitària”.

Per això, Cano ha destacat l’esforç del Govern amb la contractació de 900 professionals sanitaris més, el material de protecció necessari, l’equip de 240 rastrejadors als quals s’afegiran els 100 provinents de l’Exèrcit o l’augment de proves PCR.

Pel que fa a la recuperació econòmica i social Cano ha considerat fonamental “reduir la incidència de la malaltia per reflotar la situació i treballar amb la vista posada en la pròxima temporada”, tenint en compte que “hem estat dels territoris que més temporada han tengut gràcies al Pla Pilot de turisme segur”, ha explicat la portaveu socialista.

En aquest sentit, Cano ha fet èmfasi en el grup de treball creat entre Govern d’Espanya, Govern de les Illes Balears i Govern canari en el qual s’ha acordat que “totes les mesures que es prenguin beneficiaran a ambdós arxipèlags per igual, de manera que tot el que s’aprovi per Balears ho tendrà Canàries i viceversa”.

Ara bé, la portaveu socialista ha advertit que “si la situació no és infinitament pitjor, és gràcies a les mesures de protecció econòmica i social desplegades”, amb els ERTO com a eina que està permetent “aguantar el cop a empreses i treballadors, amb el compromís d’allargar-los”.

De fet, Cano ha criticat que “és un esforç de protecció que tothom reconeix menys el PP i que suposa la gran diferència entre la gestió progressista respecte de la que va fer el PP el 2012, amb una inversió de 750 milions d’euros només a les nostres illes”.

Finalment, la portaveu socialista ha apel·lat una vegada més a “propostes constructives, possibilistes i al consens”, la qual cosa “ha estat l’esperit del Pacte de Reactivació Econòmica i Social, perquè no hi ha repte més important al davant que reactivar l’economia i mantenir la cohesió social en un hivern que serà dur”.

Per això, Cano ha demanat “desterrar les bregues partidistes perquè si algú pensa que en aquesta situació crítica es pot treure la calculadora electoral, s’equivoca profundament”.

Comments are closed