El PSIB-PSOE se suma a la commemoració del 25 de novembre participant en totes les activitats programades i amb l’organització de pròpies

Els socialistes presentaran mocions en els ajuntaments de les Illes i han organitzat una trobada virtual amb la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat Pilar Costa

El Partit Socialista de les Illes Balears se sumarà un any més a la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, que se celebra cada 25 de novembre, i participarà de totes les activitats programades per les institucions i les entitats feministes, entre les quals destaca el minut de silenci previst per al mateix dimecres a les 12 hores.

També des del Grup Parlamentari Socialista s’ha impulsat una declaració institucional de rebuig de tota mena de violència contra la dona i de suport a les víctimes, però no es podrà llegir, ja que requereix la unanimitat de tots els grups parlamentaris i Vox no li dóna suport.

Per mor de la impossibilitat de pactar una declaració institucional amb Vox, ja que els seus plantejaments negacionistes són inassumibles, els socialistes han promogut un manifest d’adhesió institucional al 25-N i de suport a les víctimes, que llegirà el president del Parlament de les Illes Balears, el socialista Vicenç Thomàs.

Així mateix, el PSIB-PSOE presentarà mocions en els ajuntaments de les Illes en la mateixa direcció, ja que la violència de gènere no té cabuda en la societat que aspiram a ser, ni en la democràcia que volem consolidar. Per això, en l’àmbit de les seves competències, els socialistes volen desenvolupar un paper fonamental en la prevenció, en la informació, l’assessorament, la protecció i l’acompanyament a les dones víctimes i les seves filles i fills.

D’altra banda, des del PSIB-PSOE també s’ha organitzat una trobada virtual amb la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa, en la qual explicarà les mesures impulsades des de l’executiu autonòmic per lluitar contra aquesta greu xacra social, la qual tendrà lloc el mateix dimecres, 25 de novembre, a les 17 hores a través del canal de Youtube del PSIB-PSOE.

20è aniversari del 25 de novembre

Enguany es compleixen 20 anys de la designació d’aquesta data per l’ONU, i com cada 25 de novembres des d’aleshores, els socialistes volen mostrar el seu suport a totes les víctimes de les violències masclistes, especialment a les dones assassinades, però també als seus fills i fills, mares, pares, germans i germanes i amics. Compartim el seu dolor, la seva desolació i volem combatre la seva causa.

Cal recordar que les dades són esfereïdores: des de l’any 2003 han estat assassinades a Espanya 1.071 dones i, des del 2013, 297 infants han quedat orfes, 12 a les Illes Balears. Durant 2020, han estat assassinades 38 dones, 3 a la nostra Comunitat Autònoma, i 19 nins i nines han quedat orfes.

Tal com expressa l’ONU, “la violència contra les dones i les nines, arrelada en unes relacions de poder desiguals entre dones i homes, persisteix com una crisi silenciosa i endèmica”.  Enguany, a més, la situació s’ha vist especialment agreujada per l’impacte de la COVID-19, la qual cosa fa necessari incrementar l’atenció i la protecció de les víctimes i els seus fills i filles.

Comments are closed