Sílvia Cano: “La violència masclista no té cabuda en la societat que aspiram a ser i la seva eliminació no és una opció, sinó una obligació”

La portaveu socialista demana “responsabilitat” als grups polítics per a l’aprovació dels pressuposts de 2021, uns comptes “extraordinaris en un moment extraordinari”

El PSIB-PSOE referma el seu compromís en la lluita contra tota mena de violència cap a les dones i per enfortir i blindar tots els recursos que s’hi destinen, ja sigui en l’àmbit de la prevenció, de l’educació i des del suport i atenció a les víctimes.

Així ho ha expressat la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, qui ha destacat que el seu grup no deixarà de reivindicar en cap moment “tot el que ens queda per fer”, motiu pel qual els socialistes se sumaran a totes les activitats previstes i organitzades per commemorar el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, que aquest 25 de novembre arriba al 20è aniversari.

En aquest sentit, Cano ha explicat que els socialistes han intentat impulsar una declaració institucional en la cambra autonòmica per declarar que “l’eliminació de la violència masclista no és una opció, sinó una obligació”, atès que “no té cabuda en la democràtica que volem consolidar ni en la societat que aspiram a ser”.

No obstant això, la declaració no es podrà llegir en el ple de demà perquè, de nou, la ultradreta de Vox s’hi ha posicionat en contra amb “plantejaments inassumibles i tesis negacionistes, reaccionàries i masclistes”.

És per aquest motiu que la resta de grups han acordat una alternativa i el president del Parlament, el socialista Vicenç Thomàs, llegirà un manifest aquest dimecres després del minut de silenci de les 12 hores per conscienciar de la feina que queda per fer per erradicar la violència cap a les dones, “una tasca que compet tota la societat”, ha emfasitzat Cano.

Respecte d’això, la socialista ha destacat el “cordó sanitari” que es farà a l’extrema dreta amb la lectura d’aquest manifest, el qual permetrà “aïllar a qui no creu que la violència masclista afecta les dones de manera específica”, però també per mostrar la unitat política i social en el rebuig a un “problema estructural que hem de continuar combatent sense descans”.

Cal recordar que enguany ja són tres les dones assassinades a les Illes Balears a mans de les seves parelles o exparelles, 39 des que es tenen estadístiques, deixant 20 infants orfes.

Esmenes parcials als Pressuposts 2021

Aquesta setmana acaba el termini per presentar les esmenes parcials als pressuposts de la Comunitat Autònoma per a 2021.

Cano ha demanat a tots els grups polítics “responsabilitat” per aprovar els comptes, especialment al PP, Pi i Vox, tres grups que tot i la greu crisi sanitària i social “continuen amb la calculadora electoral per vetar uns pressupostos extraordinaris per a un moment extraordinari”.

La portaveu ha criticat que la dreta i la ultradreta continuïn “en el bloqueig sistemàtic i cercant l’esbroncada, la desestabilització i la crispació continua” mentre la resta de grups “treballam intensament per tenir els comptes que necessites les nostres illes i aportar tranquil·litat a la ciutadania amb l’aprovació en temps i forma del sisè pressupost del govern progressista presidit per Francina Armengol”.

Comments are closed