El PSIB-PSOE demana campanyes per promocionar els comerços i la restauració locals per dinamitzar les vendes aquest hivern

La iniciativa també posa l’accent en fomentar el turisme nacional i entre illes per revitalitzar el consum durant la temporada d’hivern i en reclamar a l’Estat l’allargament dels ERTO fins a l’inici de l’estiu

El Grup Parlamentari Socialista ha registrat en el Parlament de les Illes Balears una proposta per demanar a les administracions la posada en marxa de campanyes de promoció comercial i de restauració en l’àmbit local per dinamitzar les vendes durant Nadal i el primer trimestre de 2021.

La Proposició No de Llei l’ha impulsada el diputat socialista Jordi Marí, qui ha recordat que si bé serà “fonamental” arribar a l’estiu en les millors condicions possibles de seguretat i salut, “l’hivern es presenta llarg i seria un error centrar-se únicament en la preparació de la temporada”.

És per aquest motiu, i davant el “context d’urgència i gravetat en què ens trobam” que resulta imprescindible que les administracions “posin a l’abast tots els recursos disponibles per dinamitzar l’economia local, ja sigui a través del turisme nacional i entre illes o amb la demanda interior directament”.

Per tot plegat, la proposta insta els consells i ajuntament a desenvolupar, conjuntament amb les associacions sectorials, campanyes de promoció comercial i de restauració a l’àmbit local per dinamitzar el consum interior i pal·liar, en la mesura del possible, les dificultats econòmiques derivades de la pandèmia.

Respecte d’això, es demana que es faci especial atenció a l’ampliació dels espais públics per a fires i mercats, a la convocatòria de més certàmens de restauració de gastronomia local amb producte local, facilitats per a l’aparcament vinculat al comerç i la restauració locals i la creació de bons per incentivar el consum.

Així mateix, la iniciativa proposa als consells insulars la posada en marxa de campanyes de promoció turística per al mercat nacional i autonòmic per atraure activitat turística aquest hivern.

D’altra banda, també s’insta el Govern de les Illes Balears a seguir reclamant a l’executiu estatal i a la Unió Europea que tengui en compte el major impacte econòmic que pateix l’arxipèlag i els factors d’insularitat per al repartiment dels fons, i al Govern d’Espanya en particular que prorrogui els ERTO fins a l’inici de la pròxima temporada d’estiu.

Comments are closed