El PSIB-PSOE reclama més drets i millors condicions laborals per als treballadors i treballadores de la llar

El Grup Parlamentari Socialista ha presentat la iniciativa en la Comissió de Turisme i Treball, la qual ha estat aprovada per àmplia majoria

La Comissió de Turisme i Treball del Parlament de les Illes Balears ha aprovat per àmplia majoria una proposta del Grup Parlamentari Socialista per reclamar “més drets, entorns de treball segurs i millors condicions laborals per als treballadors i treballadores de la llar” a través de la ratificació d’un conveni internacional sobre el treball decent, tal com ha exposat el diputat socialista Enric Casanova, impulsor de la iniciativa.

El diputat socialista ha explicat que el conveni “que venim a reivindicar” és el número 189 de l’OI, el qual “se centra en un col·lectiu molt específic: el del treball dins la llar, per al qual demanam protecció dels drets i entorns laborals més segurs”.

Així mateix, el diputat ha recordat que aquest tipus de treball “sempre ha estat un treball precari”. Però que, no obstant això, ha estat a partir del segle XXI quan “ha anat agafant més pes, sobretot per mor de l’envelliment de la població, que provoca que de cada vegada hi hagi més gent dependent que necessita cuidats a casa”.

“La feina de la llar és una professió àmpliament feminitzada i molt acotada a determinats col·lectius, especialment el de les dones migrants”, ha exposat Casanova, alhora que ha reivindicat “augmentar la qualitat de la feina a la llar”, ja que els treballadors i treballadores que actualment s’hi dediquen “ho fan en condicions molt poc adients”.

En concret, la Proposició No de Llei, signada conjuntament pels grups que donen suport al Govern, insta el Govern d’Espanya a ratificar el conveni número 189 de l’OIT sobre el treball decent alhora que demana a l’executiu estatal que posi en marxa campanyes de conscienciació i dignificació d’aquest tipus de treball com a part de tot el procés per arribar a regular-lo.

La iniciativa ha estat aprovada amb el vot a favor de tots els grups parlamentaris a excepció de VOX, que ha votat abstenció.

Comments are closed