El PSIB-PSOE reclama “responsabilitat i altura de mires” per fer front als reptes “molt seriosos que requereixen l’esforç de tots els grups polítics”

Sílvia Cano ha alabat les mesures preses pels diferents executius per crear “un escut social” perquè famílies, treballadors, empreses i autònoms no quedin enrere

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha demanat a tots els grups parlamentaris “responsabilitat i altura de mires” per fer front als reptes “molt seriosos”, com són els de derrotar el coronavirus i fer front a les conseqüències socials i econòmiques d’aquesta crisi sanitària, i els quals requereixen “l’esforç de tots els grups polítics”. En aquest sentit, Cano també ha lamentat que “la gran contribució del líder de l’oposició hagi estat aportar dades falses”.

La portaveu socialista ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció en la compareixença de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, davant la Diputació Permanent del Parlament autonòmic per explicar la situació relativa a la crisi sanitària del COVID19 en la nostra Comunitat Autònoma.

La socialista ha destacat el treball intens per part de totes les institucions, tant en l’àmbit nacional com autonòmic i local, per frenar el contagi, però també per crear un “escut social” per a famílies, treballadors i empreses, amb tot un seguit de mesures “decidides i en benefici de la majoria social”, econòmiques i socials “com mai no s’havien mobilitzat abans”, per fer front a les conseqüències d’aquesta crisi sanitària.

“No són moments d’escatimar recursos i el Govern d’Espanya ho ha entès perfectament”, ha asseverat Cano, qui ha tornat a incidir en una premissa bàsica: “no abandonarem les persones a la seva sort”.

En aquest sentit, Cano ha elogiat la “resposta ràpida, consensuada i coordinada” del Govern de les Illes Balears, presidit per Francina Armengol, qui en la compareixença ha anunciat que l’Estat garantirà la prestació d’atur als fixos discontinus que encara no s’havien incorporat a l’activitat.

Així mateix, la socialista ha emfasitzat el “front comú” dels agents socials i econòmics, els quals han enviat “un missatge unívoc a la societat”. També ha volgut enviar un missatge a les dones víctimes de violència de gènere, que estan confinades a casa amb el seu agressor, recordant-les que els serveis d’atenció i assistència continuen en funcionament, com també els serveis judicials.

Sílvia Cano també ha volgut tenir paraules de reconeixement per a totes les persones “que s’estan deixant la pell per garantir els serveis essencials”, pels ciutadans que “ens estan donant una lliçó d’unió i solidaritat complint amb l’Estat d’alarma” però, especialment, un sentit record per les víctimes del coronavirus i el condol per a les famílies i amistats de les persones que han mort.

Comments are closed