El PSIB-PSOE veu perillar l’accés a un habitatge digne amb el recurs de la llei estatal d’habitage del Govern de Prohens al Constitucional

Mercedes Garrido: guanyen els de sempre: els especuladors i els més poderosos; i no els treballadors, els joves i les famílies de Balears

El PSIB-PSOE lamenta la decisió del Govern de recórrer al Constitucional la Llei estatal d’habitatge. Amb aquest recurs el GOIB renuncia a facilitar als ciutadans de Balears el dret a un habitatge digne a un preu digne i assequible. 

La vicepresidenta segona de la mesa del Parlament de les Illes Balears, Mercedes Garrido, critica “al Govern de Prohens no li sembla inconstitucional vulnerar el dret a un habitatge amb la retroacció del tanteig i retracte dels habitatges de Metrovacesa, però sí que li sembla inconstitucional la Llei que facilita i garanteix un habitatge digne”. 

Els socialistes es mostren preocupats amb la decisió, ja que, de nou, qui surt guanyador de les polítiques del Govern de dretes són les empreses que especulen amb els habitatges i no la majoria social de Balears. “Negar la possibilitat de limitar els lloguers és una irresponsabilitat”, assegura Garrido.

D’aquesta manera, només es podran permetre llogar o comprar un habitatge les persones amb un alt poder adquisitiu i no els treballadors, els joves i les famílies d’aquestes illes. Els socialistes recorden que l’actual consellera d’Habitatge, Marta Vidal, representa i defensen els interessos del fons voltor i el sector immobiliari.

Des del PSIB-PSOE lamenten que el PP balear faci seguidisme del seu partit nacional, seguint el precedent de Madrid o Andalusia. Cal aclarir la funció de l’advocacia de la Comunitat Autònoma, que és d’assessorament jurídic i de defensa dels interessos de la CA, i no del Partit Popular. Amb aquesta decisió, però, i també amb la denúncia a la fiscalia sobre Metrovacesa, demostra que està a les ordres i segueix les indicacions del PP.

Els socialistes consideren que aquest recurs agreujarà l’accés a l’habitatge digne i envia un perillós missatge: els més poderosos tendran màniga ampla a Balears per a especular. Per tant, davant aquesta preocupació, el Grup Parlamentari Socialista sol·licitarà una còpia de l’informe jurídic que fonamenta l’autorització per posar un recurs d’inconstitucionalitat.

 

Tall de veu amb declaracions: https://go.ivoox.com/rf/114074204  

Comments are closed