El PSIB-PSOE afirma que el Govern de dretes “ja ha començat a retrocedir la llengua pròpia a les Illes Balears”

El diputat socialista Quim Torres assenyala que “l’Executiu de Marga Prohens ja ha iniciat el seu pacte de retrocés lingüístic amb VOX des del primer moment, muntant un organigrama que suposa un clar menyspreu a la llengua catalana pròpia de les Illes Balears”

El PSIB-PSOE ha criticat avui el “clar retrocés que s’ha començat contra la llengua pròpia a les Illes des del pacte de governabilitat signat per PP i VOX i que té les primeres conseqüències com ara un organigrama de Govern que mostra quin serà el camí.

Exemples com el canvi a l’Ajuntament de Palma perquè no sigui necessària una petició expressa perquè l’administració deixi d’atendre en català no són més que els primers fets d’una realitat que ja s’anuncia també al Govern, “on ni tan sols volen que el català sigui un mèrit”, ha lamentat el diputat socialista Quim Torres.

El diputat socialista ha expressat la seva preocupació per un Govern que no vol garantir que els catalanoparlants siguin atesos en la seva llengua. “L’acord de governabilitat només ha estat presentat en llengua castellana, una mostra més de com difamen l’element de cohesió que és la llengua pròpia”. 

El Grup Parlamentari Socialista ha presentat avui una bateria de preguntes al Govern per conèixer les seves intencions en matèria de llengua perquè tot indica que “per a l’Executiu de dretes el català no serà necessari ni la normalització lingüística serà la seva prioritat”.

 

Tall de veu de les declaracions: https://go.ivoox.com/rf/113898111

Vídeo de les declaracions: https://we.tl/t-SCjNffQAzb 

Comments are closed