Salvar vides, afavorir una recuperació justa en la qual ningú quedi enrere i la vacunació, prioritats dels socialistes per al nou període parlamentari

Sílvia Cano ha avançat que serà un període de sessions intens en l’àmbit legislatiu, ja que s’arribaran a debatre projectes de llei tan importants com la Llei d’Educació, la Llei de Consells Insulars, la Llei de la Infància o la Llei de la Ciència

El Grup Parlamentari Socialista ha celebrat les Jornades Parlamentàries per analitzar la situació política actual i preparar l’estratègia de cara al pròxim període de sessions, en una reunió encapçalada per la secretària general i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol.

La portaveu parlamentària socialista, Sílvia Cano, ha avançat que les prioritats per als pròxims mesos seran “frenar la pandèmia, salvant vides i evitant nous contagis; afavorir una recuperació justa en la qual ningú quedi enrere i el procés de vacunació”.

Uns objectius que els socialistes pretenen aconseguir “acompanyant al Govern i a la presidenta Armengol en la complicada tasca que estan desenvolupant, presentant iniciatives amb les quals ajudem a la gent de la nostra terra a superar la situació actual i cercant consensos pel bé de la ciutadania”.

Una feina que es traslladarà a l’àmbit legislatiu, ja que la previsió és debatre els pròxims mesos al Parlament diversos projectes de llei importants per a les nostres illes. En concret, Cano ha avançat que “la més important, sense cap dubte, serà la Llei d’Educació, amb la qual cercam el màxim consens social, polític i educatiu per tenir una norma que adapti el nostre sistema educatiu a les necessitats del segle XXI i el doti d’estabilitat per als pròxims anys, amb un finançament concret i adequat”.

Cano ha avançat que els pròxims mesos també es podria debatre la Llei de Consells Insulars, “amb la qual pretenem modernitzar aquestes institucions fonamentals i dotar-les de més agilitat i utilitat per a la ciutadania”, i la Llei d’Addiccions, “per millorar l’atenció integral de persones amb problemes d’addicció”.

A més a més, el pròxim període podria incloure els debats de la Llei de la Ciència, la Llei d’Infància i la Llei de Protecció de Consumidors, entre d’altres.

A banda de l’àmbit legislatiu, el Grup Parlamentari Socialista té ja registrades diverses Proposicions No de Llei pendents de debat per complir amb les prioritats marcades. En el marc de la salut, Cano ha explicat que “tenim una iniciativa amb la qual proposam un reconeixement econòmic i laboral per al personal del Servei de Salut que fa front a la pandèmia, un reconeixement que ha d’estar prèviament negociat amb la Mesa Sectorial i que ha de contemplar millores en les condicions laborals del personal sanitari”.

Els socialistes també han proposat la creació de l’Agència de Salut Pública “com a organisme públic i autònom capaç d’oferir respostes als reptes actuals i futurs de la salut pública”.

En el marc de la reactivació econòmica i social, Cano ha detallat que “proposam un pla de foment de la contractació juvenil per facilitar oportunitats a un dels col·lectius que s’ha vist més afectat laboralment per les darreres crisis econòmiques”. A això, s’ha d’afegir la proposta “per impulsar la promoció de determinats sectors turístics i que s’estableixin campanyes de promoció comercial i de restauració a nivell local quan les dades sanitàries així ho permetin”.

Finalment, per facilitar l’accés a l’habitatge Cano ha parlat de la iniciativa amb la qual “proposam impulsar el Servei d’Acompanyament en matèria d’habitatge per evitar i combatre el fenomen de l’assetjament i les estafes immobiliàries”.

Per al període de sessions que comença la setmana que ve, la portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha volgut remarcar que “volem que aquest curs polític aquest Parlament sigui un espai d’unitat, de debat, de diàleg i de solucions, i no un espai de confrontació i divisió”.

Per això, Cano ha proposat “passar de la confrontació al diàleg, de la crispació a l’enteniment i del no a tot a les solucions en benefici de la ciutadania”, una oferta que ha traslladat a la resta de formacions polítiques.

En el cas dels socialistes, “la nostra mà està estesa com ho ha estat sempre i com posam a la pràctica al Pacte de Reactivació Econòmica i Social, en el qual continuarem fent feina i aportant idees per tal de superar la crisi sanitària, econòmica i social com més aviat millor”.

En aquest sentit, la portaveu socialista ha tornat a traslladar a Biel Company que “és el moment que el principal partit de l’oposició es sumi al Pacte de Reactivació i faci propostes en l’àmbit adequat”, per a la qual cosa “Company té una oportunitat magnífica per començar aquest període parlamentari tornant a la moderació i ocupant un seient a una taula compartida amb els agents socials i econòmics, els partits polítics i les institucions”.

“Perquè lamentablement”, ha criticat Cano, “el que hem vist fins ara és que el PP ha anat de la mà de la ultradreta en tot, rebutjant cada acció o mesura que ha pres el Govern malgrat que salvi vides o ajudi a qui ho necessita i menyspreant el diàleg social i la feina conjunta”.

En qualsevol cas, la portaveu parlamentària socialista ha reiterat que ens espera un temps “de feina intensa, al servei de la ciutadania de les Illes Balears i amb els mateixos objectius amb els quals estam treballant els darrers mesos: aturar la pandèmia, afavorir la recuperació econòmica i social i la vacunació, des del diàleg i el consens, sense deixar ningú enrere i impulsant iniciatives importants per a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania”.

Comments are closed