Cano: “És impresentable que després de les explicacions de la presidenta, Company continuï qüestionant l’estratègia de vacunació”

El ple de la setmana que ve debatrà una proposta conjunta impulsada pels socialistes per fomentar la participació de la gent gran

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha criticat Gabriel Company per continuar qüestionant l’estratègia de vacunació contra la COVID-19 a les Balears després de les explicacions de la presidenta del Govern, Francina Armengol, en la compareixença parlamentària.

“La presidenta va ser molt clara: va dir que les Illes estan preparades per posar 80.000 dosis setmanals”, ha recordat Cano, fent èmfasi en què “això seria una excel·lent notícia per a les nostres illes” però que depèn de la capacitat productiva de la vacuna, i que si hores d’ara s’estan posant 500 dosis diàries és per mor dels problemes de producció, que afecten a tot Europa, i no perquè manqui capacitat a l’arxipèlag per administrar-les.

És per això que Cano considera “impresentable” que Company continuï qüestionant l’estratègia de vacunació. “O no va escoltar o actua de mala fe, amb intencionalitat clara de crear confusió i crispació en un moment en què la ciutadania necessita certeses”, ha criticat Cano, concloent que “a les Illes tenim els recursos i les infraestructures preparades”.

Així mateix, la socialista ha remarcat algunes de les dades proporcionades per la presidenta, especialment les que fan referència a la capacitat de fer proves diagnòstiques i de rastreig, com per exemple que les Balears són una de les comunitats que més proves per cada 100.000 habitants realitza, amb una mitjana diària de més de 3.300, i que compta amb un rastrejador per cada 2.800 habitants, el doble del recomanat per l’OMS.

D’altra banda, Cano també ha recordat que ja són 17 els cribratges massius que s’han duit a terme a les Illes, amb 50.000 tests que han permès rompre 777 cadenes de contagi.

Respecte d’aquestes proves massives, la portaveu ha incidit en com és d’important que es facin “sota criteris científics i discriminant on s’han de fer”, i no de forma indiscriminada, com demana el PP.

Iniciativa per impulsar la participació de la gent gran

El ple de la setmana que ve debatrà una iniciativa impulsada pels socialistes i signada de manera conjunta per gairebé tots els grups per fomentar la participació de la gent gran en la vida pública.

La Proposició No de Llei demana específicament que es creïn consells de participació de la gent gran en els municipis i institucions perquè participin en les decisions que afecten assumptes directament relacionats amb ells.

“Volem que la gent gran i els pensionistes puguin estar més presents en tots els espais de participació ciutadana”, ha exposat Cano, alhora que ha recordat que se seguiran els principis d’accessibilitat, no discriminació tecnològica i adaptació de mitjans i llenguatges per evitar que es generin situacions d’exclusió.

A més a més, la socialista ha destacat que aquesta iniciativa es debatrà en un context en el qual s’ha aprovat la revaloració de les pensions en un 0,9%, ja inclosa en els pressupostos de l’Estat, i de l’1,8% en les no contributives, beneficiant 11 milions de pensionistes a tot Espanya.

Comments are closed