Silvia Cano: “Caldria tenir al virus i no a la presidenta Armengol com a únic enemic a vèncer”

El Grup Parlamentari Socialista ha traslladat el seu suport a la gestió de la presidenta del Govern i ha defensat que “és fonamental que el pla de vacunació es segueixi escrupolosament, com estam fent, perquè no hi caben actituds insolidàries i contràries a l’interès general”.

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha traslladat el suport dels socialistes a la gestió de la pandèmia feta per la presidenta Armengol i tot el seu Govern, durant la compareixença urgent al ple del Parlament de les Illes Balears.

Cano ha defensat que “si el 2020 va ser l’any dels sacrificis i la resistència en el qual la pandèmia ens ha deixat lliçons com la d’enfortir el sistema públic, el 2021 és l’any de l’esperança per superar la crisi sanitària i començar la recuperació econòmica”.

La portaveu socialista s’ha mostrat conscient de “la tristesa, fatiga, ràbia i frustració” que pateix la gent perquè “són massa mesos que convivim amb el virus”, per a la qual cosa ha avançat que “la societat té tota la nostra comprensió i pot comptar amb nosaltres, des del minut u estam treballant de valent per ajudar al màxim de persones i col·lectius més vulnerables”.

Ara bé, Cano ha advertit que és el moment de perseverar perquè les mesures vigents “donaran fruits”, ja que “a Mallorca estan permetent baixar la incidència acumulada i ara es tracta que les altres illes també millorin”.

La portaveu parlamentària socialista ha reivindicat que “la resposta que estam donant davant aquesta crisi és totalment oposada a la que hi va haver en l’anterior, on la manca d’humanitat va ser total”. D’aquesta manera, “el Govern d’Espanya ha fet un important esforç de protecció social, gràcies al qual arribaran 12 milions d’euros aquesta setmana per a la dependència, protegirem els treballadors i les treballadores allargant els ERTO fins el 31 de maig, els treballadors fixos discontinus continuaran amb la seva prestació específica, s’impedeix que s’acomiadin treballadors i continuarem amb la prestació per cessament d’activitat dels autònoms”.

Pel que fa al Govern autonòmic, Cano ha destacat que “la presidenta ha pres les mesures necessàries quan ha estat necessari, per molt impopulars que fossin, perquè entre salut i economia mai hem tengut dubtes”. Unes restriccions que, tal com ha destacat la portaveu socialista, “han vengut acompanyades d’un paquet de mesures que ajudarà a tots els sectors més castigats per les restriccions i la crisi derivada de la pandèmia”.

En relació amb el paper de l’oposició en aquest temps de pandèmia, Cano ha assegurat que “caldria tenir al virus i no a la presidenta Armengol com a únic enemic a vèncer”. En concret, s’ha referit al PP per dir que “nosaltres som els primers que ens autoexigim més, ara bé, aquells que van sacrificar la ciutadania quan pitjor ho passava, amb retalls duríssims, no tenen cap credibilitat amb les seves crítiques”.

En aquest sentit, Cano ha criticat que “és un insult dir que totes les polítiques que tants de recursos públics han mobilitzat i que han estat avalades per tants d’actors diferents de la nostra societat són una foto”; per la qual cosa ha insistit que “si el PP no s’ha volgut sumar al Pacte de Reactivació que no tiri per terra ni menysprei la feina dels que sí que han volgut acordar i sumar en el pitjor moment de la nostra història recent”.

Per això, la portaveu parlamentària socialista ha remarcat que “quan tot això passi, que passarà, els ciutadans i ciutadanes recordaran que el seu Govern no va donar l’esquena a les famílies, ni als treballadors ni als empresaris, que va estar al seu costat augmentant la partida en sanitat pública, per contractar 900 professionals més, més rastrejadors, augmentant els recursos per beques menjador, per a lloguer social, estant al costat de les persones dependents, dels pensionistes, les entitats socials i donant ajudes directes a fons perdut al sector productiu”.

Finalment, Cano ha acabat referint-se a la vacunació, destacant que “ja s’han posat el 98,5% dels vaccins rebuts, els quals arriben proporcionals al sector de la població que toca vacunar”. En qualsevol cas, la portaveu socialista ha volgut deixar clar que “és fonamental que el pla de vacunació es segueixi escrupolosament, com estam fent, perquè no hi caben actituds insolidàries i contràries a l’interès general”.

Comments are closed