El PSIB-PSOE defensarà la gestió de la presidenta perquè prioritza la salut, està al costat de qui pitjor ho passa i no escatima esforços contra la pandèmia

Sílvia Cano ha demanat al PP que “torni a ser el partit d’Estat que tradicionalment ha estat i se sumi al camí de les solucions en el qual estam des de fa mesos, fins i tot amb El Pi i Ciutadans”

El Grup Parlamentari Socialista defensarà en la compareixença de la presidenta del Govern, Francina Armengol, en el ple extraordinari de demà en el Parlament -la quarta des de l’inici de la pandèmia- la gestió del Govern de les Illes Balears “perquè prioritza la salut, està al costat de qui pitjor ho està passant i no escatima recursos ni esforços per fer front a la pandèmia i les seves conseqüències”, ha explicat la portaveu parlamentària, Sílvia Cano.

Cano també ha demanat “tenir un debat productiu i amb altura de mires, amb idees, dades i propostes, com sempre feim els socialistes” i que “alguns partits no aprofitin el debat per crispar i embrutar”, perquè “la gent ja està suficientment esgotada i ho passa prou malament”. Així mateix, ha refermat el compromís dels socialistes per “acompanyar tothom que ho passi malament mentre sigui necessari, tot i que som conscients que no tot es fa bé sempre”.

En aquest sentit, Cano ha destacat la gestió de la presidenta des de l’esclat de la pandèmia, “posant la salut per davant de tot i prenent les mesures que s’havien de prendre, sense pensar en si restaven vots o eren impopulars”.

Respecte d’això la portaveu ha recordat que les Balears varen ser la primera comunitat a tancar l’hostaleria en algunes illes, una mesura que ara estan prenent altres comunitats i que s’ha demostrat que funciona, ja que la incidència acumulada a 14 dies a Mallorca ha baixat fins als 447 casos per cada 100.000 habitants, una tendència a la baixa “que ara cal consolidar i traslladar a la resta d’illes”.

Pla de xoc per als sectors més afectats avalat pel diàleg social

Cano ha posat de relleu que “només 48 hores després d’haver aprovat les darreres restriccions es va anunciar el pla de xoc més gran posat en marxa a l’Estat amb ajudes per a la restauració, el comerç, els gimnasos i la majoria de sectors que pateixen alguna restricció”, el qual es va acordar en el si del Diàleg Social i en el marc del Pacte per a la Reactivació.

Es tracta d’un pla de xoc de més de 100 milions d’euros que, a més a més, va precedir una altra gran notícia per a les nostres illes, com és l’allargament dels ERTO, de la prestació per a fixos discontinus, de la prohibició d’acomiadar i de la prestació per cessament d’activitat d’autònoms, “unes eines de protecció per als treballadors i les empreses de les quals les illes en som la comunitat més beneficiada”.

Les illes, una de les comunitats que més percentatge de vacunes ha posat

Pel que fa a la situació sanitària, la portaveu socialista ha remarcat que s’estan realitzant cribratges massius continus en zones amb alta incidència, cosa que permet rompre cadenes de transmissió.

A més a més, Cano ha destacat que el pla de vacunació a les illes segueix segons el previst, amb tot el personal sanitari de primera línia vacunat en primera dosi i el personal i usuaris de residències ja vacunant-se en segona dosi. De fet, Balears és una de les comunitats que més vacunes han posat: el 98,5% de les rebudes.

El desig d’anar tots plegats “en el camí de les solucions”

Cano també ha volgut remarcar el fet que, tant el Grup Parlamentari Socialista com la presidenta Armengol i la resta del Govern, “hem estat des del primer moment en la gestió de la pandèmia, en l’elaboració de mesures per pal·liar les seves conseqüències i en la vacunació”, alhora que ha lamentat que no hagi estat aquesta la postura d’altres grups polítics, “instal·lats en el no a tot, abraçats a la ultradreta i criticant cada mesura”.

La socialista ha lamentat especialment que el Partit Popular “no hagi dit ni una paraula sobre l’allargament dels ERTO, sobre l’alt grau de vacunació a les nostres illes respecte de les vacunes arribades o sobre els dos milions d’euros que ja ha pagat el Consell de Mallorca en ajudes a la restauració”.

“El PP demostra cada dia que l’únic que l’interessa és tombar al Govern”, ha declarat Cano, recordant a Company que demà té “una oportunitat d’or per fer tot allò que no ha fet fins ara, tornar a la moderació, tornar a ser el partit d’Estat que tradicionalment ha estat el PP i sumar-se al camí de les solucions en el qual estam des de fa mesos, fins i tot El Pi i Ciutadans”.

D’altra banda, el ple de demà també validarà previsiblement el decret llei que agreuja les sancions per a qui incompleixi les restriccions fixades per frenar l’expansió de la pandèmia a les Illes Balears.

Comments are closed