Salvar vides i frenar la pandèmia, la recuperació econòmica i social i la vacunació, prioritats dels socialistes marcades al Comitè Federal del PSOE

Pedro Sánchez ha informat al màxim òrgan de decisió entre congressos que el 40 Congrés Federal del PSOE tendrà lloc el pròxim mes d’octubre

El PSOE ha reunit avui el Comitè Federal, màxim òrgan de decisió entre congressos, per analitzar la situació política actual amb el secretari general i president del Govern d’Espanya. Una trobada a la qual la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, així com la resta dels membres de Balears, s’han connectat de forma telemàtica.

Durant la reunió, els socialistes han marcat salvar vides i aturar la pandèmia, la recuperació econòmica i social i la vacunació com a principals prioritats per als pròxims mesos. Així ho ha avançat el diputat del PSIB-PSOE al Congrés i membre del Comitè Federal, Pere Joan Pons, qui ha assegurat que “la primera prioritat pels socialistes sempre ha estat la gestió de la pandèmia”.

En segon lloc, Pons ha destacat la importància de la qüestió econòmica lligada a la pandèmia, “amb els Pressuposts Generals de l’Estat i els ERTO com a principals eines per preservar llocs de feina, empreses i la vida de les famílies amb les dificultats que sabem que existeixen”. De fet, el socialista ha recordat que només per pagar els ERTO, el Govern d’Espanya ja ha destinat més de 1.500 milions d’euros a les Illes Balears i ha destacat la importància que tendran els fons europeus per a la recuperació econòmica i social de les nostres illes i del conjunt de l’Estat.

A més a més, Pons també ha destacat l’esperança de la vacunació, “que es combina amb la situació d’alts contagis que estam patint a tot l’Estat, tot i que a l’illa de Mallorca veim com estan començant a baixar”. Tot plegat, “en el marc d’estabilitat que ens dóna tenir uns Pressuposts Generals de l’Estat aprovats i els comptes autonòmics també renovats”, ha assenyalat el diputat socialista”.

Unes prioritats que centraran la tasca del PSIB-PSOE els pròxims mesos, tot i que Pedro Sánchez ha informat al Comitè Federal de la data de celebració del 40 Congrés Federal del PSOE, que tendrà lloc a l’octubre, la qual cosa implicarà que s’obrin els processos congressuals que començaran per l’estatal i que continuaran pels autonòmics, insulars i finalment els locals.

Finalment, els socialistes de Balears han aprofitat per traslladar a Salvador Illa tot el seu suport per a aconseguir la presidència de la Generalitat de Catalunya en les pròximes eleccions.

Comments are closed