Sánchez: “El suport públic ha estat vital per a la recuperació de l’economia i el Règim Fiscal de Balears ho serà per a la competitivitat dels sectors productius”

Més d’una vintena d’entitats i associacions de l’àmbit econòmic i dels sectors productius de les Illes Balears han participat en un acte organitzat pel PSIB-PSOE en el marc de la Conferència Política

El PSIB-PSOE ha celebrat avui matí un nou acte sectorial de la Conferència Política, el procés de reflexió obert a la ciutadania a partir del qual es donarà forma al programa electoral que els Socialistes de les Illes Balears presentaran per al 28 de maig.

En aquesta trobada hi han participat més d’una vintena d’entitats i associacions de l’àmbit econòmic i dels sectors productius de les Illes Balears i ha constat de dues parts. Ha iniciat l’acte el catedràtic d’Història Econòmica i exconseller del Govern, Carles Manera, qui ha presentat un panell de dades macroeconòmiques.

Tot seguit, la secretària de Finançament i Insularitat del PSIB-PSOE i consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors del Govern, Rosario Sánchez, i la presidenta de la Unió de Cooperatives de Treball Associat i coordinadora de l’eix d’Economia Social de la Conferència Política del PSIB-PSOE, Malena Riudavets, han mantingut un diàleg sobre l’estat de l’economia financera i social a les Illes Balears i han respost les preguntes de les entitats convidades.

Sánchez ha abordat la part financera, destacant l’aprovació històrica del reivindicat Règim Fiscal de les Illes Balears i el paper “vital” que ha tengut el suport públic per a la recuperació de l’economia, recordant la complexitat que ha patit aquesta legislatura, amb la fallida de Thomas Cook, la pandèmia i la guerra.

Pel que fa al REB, Sánchez ha exposat que s’està en la fase d’elaboració del reglament perquè “pugui afavorir al major nombre possible d’empreses i autònoms de la nostra Comunitat Autònoma i pugui tenir la màxima demanda i el màxim accés”.

En aquest sentit, la socialista també ha volgut emfasitzar la manera com la reserva d’inversions que contempla aquest Règim Fiscal permetrà “potenciar que les empreses creïn noves línies de negoci i, així, es facilitarà la competitivitat”.

Per la seva banda, la presidenta de la Unió de Cooperatives de Treball Associat i coordinadora de l’eix d’Economia Social de la Conferència Política del PSIB-PSOE, Malena Riudavets, ha destacat la importància que té en l’economia de les Illes el teixit cooperatiu i ha ressaltat que aquestes cooperatives són “absolutament necessàries per a un model més sostenible econòmicament, socialment i mediambiental”.

“Hem d’apostar pel model de l’economia social i de les cooperatives, perquè és el model del futur: som flexibles, sostenibles econòmicament i rendibles”, ha conclòs Riudavets.

Prèviament, el catedràtic d’Història Econòmica i exconseller del Govern, Carles Manera, ha volgut destacar en el seu panell la manera com la gestió que han fet les institucions de les crisis sanitària i inflacionària han permès sortir-ne d’una manera radicalment oposada a la crisi anterior.

“De la darrera crisi vàrem sortir-ne en set anys, mentre que d’aquesta n’hem sortit en menys de dos anys, i això és gràcies a la inversió pública, sense la qual no hi hauria hagut un efecte multiplicador”, ha ressaltat Manera.

Comments are closed