Sílvia Cano: “La bonificació del 50% de la Seguretat Social dels fixos discontinus és una magnífica notícia, molt reivindicada i feta a mida per a les Illes Balears”

El ple de demà debatrà una proposta socialista perquè els ajuntaments puguin disposar dels romanents, una “reivindicació que ara cobra més sentit que mai”

El Grup Parlamentari Socialista ha valorat molt positivament l’aprovació en el darrer Consell de Ministres de la bonificació del 50% de les cotitzacions a la Seguretat Social dels treballadors fixos discontinus durant la temporada alta, una mesura “feta a mida per a les Illes Balears, molt reivindicada i que ajudarà a reactivar l’activitat econòmica, incentivar el retorn dels treballadors al seu lloc de feina i la reobertura dels establiments turístics”, tal com ha destacat la portaveu parlamentària Sílvia Cano.

Cano també ha reiterat que es tracta d’una “magnífica notícia per als gairebé 80.000 treballadors fixos discontinus de les Illes Balears”, la qual també demostra que “aquesta és la política útil que dóna fruits”.

En aquests termes, la socialista també ha alabat el “lideratge de la presidenta Armengol” en l’elaboració del pla de reactivació econòmica “aglutinant propostes de diferents sectors i grups polítics amb l’objectiu comú de posar les persones en el centre i no deixar ningú enrere”.

És per això que Cano ha insistit en “l’especial transcendència” que aquest sigui un pacte “consensuat i dialogat amb els consells insulars, les patronals i els sindicats, l’Ajuntament de Palma i la FELIB” i ha recordat que mentre “alguns encara cerquen el seu paper i decideixen desmarcar-se de qualsevol solució positiva, nosaltres tenim un full de ruta consensuat amb el qual no deixarem ningú enrere”.

“Comptam amb un Govern amb un full de ruta avalat per la societat civil i que presenta solucions concretes per reforçar l’Estat del Benestar, per crear més i millor ocupació, per reforçar el teixit industrial i el comerç de proximitat, per reactivar el turisme, que aposta per la mobilitat sostenible, per a l’accés a un habitatge digne a preu digne, que dóna suport a la cultura i que lluita contra el Canvi Climàtic”, ha asseverat Cano.

Respecte del pròxim ple del Parlament, la portaveu socialista ha demanat el suport dels grups polítics a la Proposició No de Llei impulsada pels socialistes perquè els ajuntaments puguin disposar dels seus romanents, “una reivindicació històrica dels socialistes que, en el context actual, cobra més sentit que mai”.

“No té lògica que els ajuntaments tenguin 600 milions d’euros i que no els puguin usar”, ha reivindicat la socialista, expressant que aquesta petició és fonamental que sigui atesa, ja que “estam en uns moments de màxima dificultat en els quals cap recurs sobra, sinó que els necessitarem tots per posar-los a disposició de la ciutadania”.

Pel que fa a les negociacions del Govern d’Espanya amb els municipis per posar a l’abast dels ajuntaments aquests diners, Cano ha recordat que el president Pedro Sánchez ja va autoritzar la posada a disposició dels consistoris de part d’aquests romanents, però que “mentre arriba la solució, és positiu tornar a expressar aquesta reivindicació enfront d’una llei del PP que ara té unes conseqüències molt negatives”.

Així mateix, el plenari debatrà demà una segona Proposició No de Llei sobre el projecte d’ampliació de l’aeroport de Palma, signada també pels socialistes.

Respecte d’aquesta iniciativa, Cano ha reiterat la postura dels socialistes. “No veim malament que es facin obres de modernització o per millorar la salut laboral dels treballadors, però estam totalment en contra que s’augmenti la capacitat operativa”. Cano també ha remarcat la importància de reclamar la cogestió.

Comments are closed