Sílvia Cano: “La presidenta Armengol ofereix el que la ciutadania reclama: consens, pacte i tots a la una en moments molt durs per a la nostra societat”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha aplaudit l’anunci de la presidenta del Govern d’un “sostre de despesa històric”, el qual permetrà assolir la recuperació justa i no deixar ningú enrere

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha valorat molt positivament el discurs de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, en el Debat de Política General de la Comunitat Autònoma, destacant que “la presidenta Armengol ofereix a la ciutadania allò que reclama: negociació, diàleg, consens, pacte i anar tots a la una en uns moments molt durs per a la nostra societat”.

Cano ha alabat la intervenció de la presidenta Armengol en el debat celebrat avui dematí en el Parlament. “Hem pogut constatar una presidenta solvent, que coneix perfectament la situació i l’impacte de la pandèmia en les nostres illes, i que està aferrada a la realitat i als problemes de la gent”.

La portaveu també ha volgut realçar “el full de ruta clar” de la presidenta Armengol per sortir de la situació actual al més aviat possible i la seva capacitat per “prendre decisions i anticipar-se a la pandèmia”.

Prova d’això, ha exposat Cano, són les noves mesures anunciades avui “per mantenir el virus a retxa” i amb les quals el Govern espera baixar la incidència acumulada a 50 casos per cada 100.000 i apropar-nos a les xifres d’algunes regions d’Europa.

Així mateix, la portaveu ha celebrat de manera especial dos anuncis fets per la presidenta: el pla de xoc d’ocupació amb una inversió de 72 milions d’euros i que beneficiarà 30.000 treballadors i treballadores de les Illes i el sostre de despesa no financer per als pròxims pressuposts de la Comunitat Autònoma, fixat en 4.726 milions d’euros, un 7’8% més que l’actual.

Dues mesures que, a parer seu i sumades al “matalàs social posat ja en marxa” expliquen en molt bona mesura “l’aposta de la presidenta per assolir una recuperació justa i no deixar ningú enrere”.

Enfortiment de l’Estat del Benestar

Cano ha destacat “l’important anunci d’un sostre de despesa històric per a un moment extraordinari, que confirma allò que defensam i reclamam els socialistes: que no hi ha d’haver retallades i que, en moments de dificultat, les administracions han d’ajudar les persones, estimular l’economia i estirar del carro perquè tots puguem sortir endavant”.

Un sostre de despesa no financer per als comptes públics de 2021 que suposaran una inversió pública per enfortir l’Estat del Benestar, un extrem que Cano ha defensat com a imprescindible “per esmorteir el cop i sortir de la situació actual”. En aquest sentit, ha demanat “que mai més no es torni a posar en qüestió el sector públic”.

A més a més, la socialista ha volgut remarcar el “paper fonamental per sortir de la crisi i reactivar l’economia” dels fons europeus, els quals fan evident “l’aposta per la diversificació i per fer de les Illes Balears un referent europeu en recerca, innovació i digitalització”.

En particular, els projectes anunciats s’enfocaran per a, entre altres, engegar un Pacte per l’Aigua i desenvolupar un Pol Marí d’innovació, regenerar les costes i protegir la biodiversitat, recuperar les zones turístiques més madures de les Illes Balears i reforçar la Formació Professional amb l’impuls de nous centres integrals.

Crida a la unitat política

Finalment, Cano ha destacat la crida a la unitat política feta per la presidenta Armengol i ha fet valer la manera de treballar característica del Govern de les Illes Balears durant els darrers cinc anys, amb “el consens i el pacte com a procediment” i ha emfasitzat la necessitat de continuar per aquest camí.

És per això que ha tornat a demanar a Gabriel Company i al PP que en el debat de demà “vengui amb actitud constructiva i se sumi al camí de la reactivació econòmica marcat pel Govern de manera consensuada amb les patronals, els sindicats, la majoria de partits i totes les institucions”.

Comments are closed