Cano: “El debat de demà és una oportunitat per sortir plegats a frenar la pandèmia, salvar vides i afavorir una recuperació justa que no deixi ningú enrere”

La portaveu parlamentària socialista ha tornat a estendre la mà al PP, a qui demana que “deixi de banda la calculadora electoral i comenci a remar al costat del Govern per superar tots plegats la situació actual”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha destacat “l’oportunitat” que suposa el Debat de la Comunitat Autònoma que comença demà en el Parlament “per sortir plegats a frenar la pandèmia, treballar pels interessos de la ciutadania, salvar vides i afavorir una recuperació justa que no deixi ningú enrere, que és precisament allò que s’espera de nosaltres”.

En aquest sentit, Cano ha tornat a recordar que “és aquí -en la defensa de l’interès comú- on els ciutadans trobaran als socialistes”, alhora que ha estès de nou la mà a tots els grups parlamentaris per “remar conjuntament i al costat del Govern per superar la situació actual”.

La portaveu socialista ha fet aquesta crida, especialment, al Partit Popular. “De l’extrema dreta no esperam res, però el PP té una oportunitat d’or per renunciar a la crítica destructiva en què s’ha instal·lat els darrers mesos i deixar de banda la calculadora electoral”.

“El PP diu que està al costat del Govern, però s’han manifestat en contra del Pla Pilot de Turisme, de l’obligatorietat de dur mascareta, han considerat màrqueting mesures per reduir els contagis que s‘han demostrat eficaces, varen demanar que no comencessin les escoles -decisió que també s’ha demostrat que va ser bona gràcies als protocols i plans de contingència dels centres- i no s’han volgut sumar al Pacte de Reactivació”.

Debat de Política General marcat per la gestió de la pandèmia

Cano ha fet aquestes peticions al PP de Biel Company el dia abans que comenci el primer Debat de Política General de la Comunitat Autònoma de la present legislatura, un debat que enguany estarà marcat per la pandèmia.

Respecte d’això, la portaveu socialista ha exposat que defensarà les mesures preses pel Govern de les Illes Balears tant pel que fa a prevenció com a la contenció de la COVID-19, totes elles amb la salut de les persones i salvar vides com a principals objectius.

“El Govern ha hagut de prendre mesures complicades però que s’han demostrat efectives, que fins i tot altres Comunitats Autònomes les han acabat prenent, com l’ús obligatori de la mascareta, la prohibició de fumar en espais públics o el tancament de l’oci nocturn”, ha recordat Cano.

Així mateix, la socialista ha volgut destacar la contractació de 900 professionals sanitaris des de l’inici de la pandèmia, la mobilització de recursos econòmics per fer-hi front, l’aposta pel rastreig amb un equip de 360 persones, l’increment de les proves PCR i l’adquisició de material sanitari suficient per a quatre mesos.

A més, a més, pel que fa a les mesures d’àmbit social i econòmic, la portaveu ha realçat que “s’està complint amb el compromís de no deixar ningú enrere, posant en marxa un matalàs de protecció social com mai no s’havia articulat fins ara a Balears”, amb mesures com els ERTO, la prestació per als fixos discontinus, suport als autònoms com no havien tengut mai fins ara, l’ampliació de la Renda Social, la posada en marxa de l’Ingrés Mínim Vital i la posada a disposició de les empreses de liquiditat via crèdits ISBA.

En definitiva, i tal com ha emfasitzat la portaveu, un seguit de mesures que actuen “com un autèntic salvavides per a moltes famílies vulnerables” i les quals demostren que “era possible una sortida de la crisi diferent de la del 2011 amb el PP, en la qual destacaren els acomiadaments massius i barats”.

“Ara es rescata a les persones”, ha destacat la portaveu, qui també ha aprofitat per posar en valor “l’actitud molt diferent” per part de la Unió Europea amb els fons europeus, “als quals suposen una oportunitat”.

Tot plegat, Cano ha recordat que “no només destaquen les mesures en si mateixes, sinó també les formes”, fent especial èmfasi en el fet que es basen en criteris científics i que són consensuades. “És en moments complicats quan més ús hem de fer del diàleg social”, ha exposat la socialista, recordant que aquesta “és una pràctica habitual del Govern de les Illes Balears”.

En darrer terme, Cano ha avançat que en la intervenció de demà “posarem damunt la taula qüestions importants com els més de 1.000 milions d’euros aportats pel Govern d’Espanya a les Illes Balears des de l’inici de la pandèmia, en forma d’ERTO, prestacions, ajudes i Fons COVID” i ha destacat que “sempre es pot millorar i que vendran mesos difícil, amb un hivern dur” però constatant en tot moment que “els socialistes estarem fent feina al costat de la població”.

Comments are closed