El PSIB-PSOE presenta una iniciativa amb mesures per actuar contra els casos d’assetjament immobiliari

El Grup Parlamentari Socialista ha registrat una PNL al Parlament que també pretén donar suport a aquelles persones amb dificultats econòmiques que es veuen amb problemes per pagar el seu lloguer o hipoteca

El Grup Parlamentari Socialista ha registrat al Parlament de les Illes Balears una Proposició No de Llei relacionada amb una de les principals prioritats per als socialistes, com és l’accés a l’habitatge.

En concret, la iniciativa, elaborada pel diputat Joan Ferrer, pretén fer front a la problemàtica de l’assetjament immobiliari, un nou delicte que consisteix a “emprar pressions psicològiques, talls de llum, avaries sense arreglar, negativa cobrar la renda, abandonament total del manteniment de l’edifici i manca d’higiene”, ha explicat el diputat socialista. Una pràctica que “pateixen especialment persones grans o amb dificultats que viuen a pisos que són de renda antiga o que els propietaris intenten que aquestes persones deixin els seus pisos per poder especular amb aquests habitatges”.

Per fer front a aquesta realitat, Ferrer ha proposat aquesta iniciativa per tal que, mitjançant l’aplicació de la Llei d’Habitatge, “es puguin detectar casos d’assetjament immobiliari, actuar contra les persones que exerceixen aquesta pràctica i que s’implantin una sèrie de mesures per assessorar i ajudar a les persones que ho pateixen”.

Al mateix temps, la iniciativa socialista contempla que es reforci l’assistència en termes de serveis socials a persones que ara mateix tenen problemes per seguir pagant el seu lloguer o hipoteca, “amb un Servei d’Acompanyament a l’Habitatge que tengui cura de les persones que pateixen assetjament immobiliari i d’aquelles que passen per seriosos problemes econòmics per fer front a les despeses del seu habitatge”, ha explicat Ferrer.

Finalment, la Proposició No de Llei també insta el Govern d’Espanya perquè, a través de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i el Poder Judicial, s’intensifiquin i millorin les mesures de detecció, persecució i sanció d’aquest delicte.

Una iniciativa que es suma a les mesures per pal·liar la manca d’habitatge a les nostres illes, ha recordat el diputat socialista, “com l’augment de les ajudes pel lloguer, en un moment de crisi sanitària i econòmica, sense aturar la política de construcció d’habitatges públics per ser destinats a lloguer”.

Comments are closed