El PSIB-PSOE demana a les forces polítiques que vagin al Debat de Política General amb “propostes per fer front a un moment de dificultat extrema”

El primer Debat de Política General de la legislatura se celebrà els dies 20 i 21 d’octubre: la presidenta del Govern intervindrà dimarts, mentre que els grups parlamentaris ho faran dimecres

El PSIB-PSOE encara el pròxim Debat de Política General de la Comunitat Autònoma, el primer de la legislatura, “remarcant que totes les polítiques impulsades són per no deixar cap persona enrere” i demanant a tots els grups propostes en positius per fer front a la situació actual, “que és allò que els ciutadans ens exigeixen”, ha recordat la portaveu socialista, Sílvia Cano.

El debat, que centrarà el pròxim ple del Parlament i se celebrarà en dos dies -20 i 21 d’octubre-, estarà marcat per la gestió de la pandèmia, especialment en la segona onada, “amb 900 professionals sanitaris més, més estoc de material de seguretat i el desplegament de les mesures necessàries per frenar l’expansió del virus i salvar vides”, ha destacat Cano.

Sens dubte, aquest debat representa “una fita molt important” per a la socialista, en un any marcat “pel compromís i la responsabilitat”, tant de l’executiu presidit per Francina Armengol tant pel Grup Parlamentari Socialista, “per no deixar ningú enrere”.

En aquest sentit, Cano ha repassat algunes de les principals mesures per activar l’economia, fent especial èmfasi en el Pacte de Reactivació, “el qual té un valor que transcendeix el Govern” gràcies a la signatura dels agents econòmics i socials, les diferents institucions i “dels partits que han volgut remar en la mateixa direcció en un moment d’extrema dificultat”.

La socialista també ha volgut posar de relleu “la major xarxa de protecció social mai vista” a les Illes Balears, amb el desplegament dels ERTO, mesures de protecció especial per als fixos discontinus i ajudes per a empreses i autònoms.

Respecte d’això, la portaveu ha recordat que “l’hivern serà complicat”, motiu pel qual ha asseverat que “tant des del grup socialista com des del Govern estam fent feina perquè ningú no quedi enrere”.

De fet, la socialista ha realçat la necessitat de “no deixar passar el tren dels fons europeus”, els quals han de possibilitar “una economia més forta i diversificada”.

Cano també ha remarcat la distància en la gestió d’aquesta crisi respecte de la crisi anterior, incidint en el fet que “la gran diferència és que el PP va acomiadar treballadors sense desplegar cap escut social, com sí s’ha fet ara”. És per aquest motiu que els socialistes tornen a demanar al PP “que sumi i faci propostes en positiu, que és el que espera tota la societat”.

El debat finalment se celebrarà en dues jornades: el dimarts, 20 d’octubre intervindrà la presidenta del Govern, Francina Armengol, mentre que el dimecres, 21 d’octubre serà els torn dels grups parlamentaris.

Comments are closed