Sílvia Cano lamenta que la dreta “estigui instal·lada en el quant pitjor, millor”, i avança el vot contrari dels socialistes a les esmenes a la totalitat dels pressuposts

Per a la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, són necessaris uns pressuposts “que destinen 7 de cada 10 euros a polítiques socials, d’habitatge i d’ocupació”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha avançat el vot en contra dels socialistes a les esmenes a la totalitat dels pressuposts per al 2020 presentades pels quatre grups de l’oposició.

Cano ha acusat a la dreta de tenir “un esperit gens constructiu” i d’estar instal·lada en el “quant pitjor, millor”, ja que l’aprovació d’aquestes esmenes a la totalitat suposaria la tornada dels comptes públics al Govern per a la seva reelaboració “i una situació d’inestabilitat i incertesa a la qual no volem contribuir”.

“Necessitam un Govern i uns pressuposts que apostin pels serveis públics i pel manteniment de l’Estat del Benestar, i no les retallades que planteja el PP i la dreta”, ha argumentat Cano.

Per això, la portaveu socialista ha expressat el seu màxim suport als pressuposts del Govern, els quals “són els segons més alts i els més socials de la història de Balears, amb 7 de cada 10 euros que aniran adreçats a polítiques socials, d’habitatge i d’ocupació”.

En aquest sentit, Cano ha recordat que “la prioritat absoluta són les persones, amb més de 1.000 milions d’euros per a educació, 1.700 milions per a salut i amb un 6% d’augment per a polítiques d’habitatge”.

En definitiva, segons la portaveu socialista, són “uns pressuposts raonables, rigorosos i contextualitzats en la situació política i econòmica actual, amb uns Pressuposts Generals de l’Estat prorrogats”.

En aquest sentit, Cano ha manifestat que “després del preacord entre Partit Socialista i Unides Podem, esperam que aviat puguem tenir un govern d’esquerres, que aprovi uns Pressuposts Generals de l’Estat, que contempli les inversions necessàries per a Balears i que aprovi la pota fiscal del REB”.

Les esmenes a la totalitat dels pressuposts per al 2020 es debatran dimarts al pròxim ple del Parlament.

Comments are closed