Sílvia Cano: “Lamentam que PP, Vox i El Pi hagin optat per intentar tombar els pressupostos que necessiten les illes amb l’únic objectiu de derrocar el Govern”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista torna a fer una crida a la unitat, el diàleg i la capacitat d’arribar a acords per solucionar els problemes derivats de la crisi sanitària; “és el que demana la ciutadania”

El PSIB-PSOE votarà en contra de les esmenes a la totalitat dels pressuposts autonòmics presentades per PP, Vox i Pi i que es debatran en el ple de demà del Parlament, tal com ha confirmat la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano.

“Lamentam que PP, Vox i Pi hagin optat per intentar tombar els pressupostos que necessiten les nostres illes”, ha declarat Cano, recordant que atorguen, respecte de 2020, 206 milions d’euros més a polítiques, 48 milions més en educació o 28,8 milions més a serveis socials, a més de contemplar els primers fons europeus, “fonamentals per a la recuperació”.

“No entenem que en un dels moments més complicats de la democràcia, PP, Pi i Vox intentin tombar els pressuposts més socials de la història amb l’únic objectiu de debilitar i derrocar el govern; està clar que no els importen les solucions a frenar la pandèmia, només el rèdit electoral”, ha declarat, remarcant el fet que les tres formacions varen anunciar les esmenes abans de les compareixences parlamentàries de consellers i conselleres.

Especialment, la portaveu ha criticat que el PP hagi optat per vetar els comptes argüint els mateixos motius que anys anteriors. “El PP ha desempolsat un argumentari ordinari per a una situació extraordinària”.

Unitat i diàleg per tirar endavant els pressupostos

Tot i les esmenes a la totalitat, els pressuposts, previsiblement, continuaran la tramitació parlamentària, fet que permetrà tenir, per sisè any consecutiu, uns pressuposts en temps i forma, que és precisament “el fonamental per afrontar els temps que vénen aportant certesa i solucions des del primer dia de l’any, fet que no s’aconsegueix a altres comunitats autònomes, i fer front als reptes de les nostres illes amb el Pacte de Reactivació com a full de ruta integrat en el projecte de pressuposts per a 2021”.

En aquest sentit, Cano ha tornat a demanar, específicament a PP, El Pi i Vox “unitat, diàleg i capacitat d’arribar a acords” per solucionar els problemes derivats de la pandèmia, que és el que demana la ciutadania, recordant que és “en aquest camí que estam la resta del Parlament, fins i tot partits que no donen suport al Govern”, ha recordat.

La socialista ha insistit que és aquí on els ciutadans trobaran al Grup Parlamentari Socialista, “en la recerca de solucions i a l’altura del moment que vivim” i ha lamentat que PP, El Pi i Vo no hi vulguin estar, optant per vetar els comptes en lloc de millorar-los a través d’esmenes parcials.

Cal recordar que els comptes estan elaborats amb tres objectius clars: fer front a la pandèmia, perquè sense salut no hi haurà econòmica; enfortir els serveis públics i l’Estat del Benestar; i afrontar amb garanties la recuperació econòmica i social de les nostres illes.

Respecte d’això, Cano ha mostrat tot el seu suport al Govern de les Illes Balears, un executiu “sòlid, fort i al servei de la ciutadania”, el qual “s’ha deixat la pell per aprovar uns pressupostos expansius, socials i adequats per al moment que vivim, i que suposaran oportunitats per a molta gent”.

D’altra banda, la portaveu socialista ha volgut expressar la solidaritat del seu grup amb el poble sahrauí enfront dels fets esdevinguts els darrers dies.

“Esperam que es respectin els drets humans i democràtics del poble sahrauí i que se cerqui una política justa d’acord amb les resolucions de l’Organització de les Nacions Unides perquè es facin valer els Drets Humans i cessin les accions bèl·liques”, ha demanat Cano.

Comments are closed