Silvia Cano: “L’aprovació al Consell de Ministres de la pujada del salari mínim de 1.080 € demostra que els socialistes feim política útil i estam al costat de la ciutadania”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista ha exposat que “mentre el PP, quan governa, retalla els serveis públics; el PSOE, quan governa, consolida i garanteix els drets de les persones”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Silvia Cano, ha valorat la previsible aprovació al Consell de Ministres d’aquest dimarts de la pujada del Salari Mínim Interprofessional, que passaria a ser de 1.080 €. Un fet, que segons ha expressat la socialista “demostra que els i les socialistes feim política útil i estam al costat de la ciutadania”.

D’aquesta manera, Cano ha incidit que “l’aprovació al Consell de Ministres suposarà arribar a 1.080 €, el que evidencia que en només 4 anys l’SMI haurà pujat 344 €; mentre que amb el Partit Popular, només va pujar 94 € en 7 anys”. Cano ha exposat que “mentre el PP, quan governa, retalla els serveis públics; el PSOE, quan governa, consolida i garanteix els drets de les persones”.

També, la socialista ha volgut posar en valor la pujada “històrica” de les pensions d’un 8,5 %.  Cal recordar que és una mesura que ja afecta més de 210.000 pensionistes de les Illes Balears i que els i les pensionistes de les Illes, al llarg de tot l’any 2023, veuran la seva pensió incrementada en 1.400 €.

Pel que fa a la manifestació en defensa de la sanitat pública a Madrid, Cano ha subratllat que “el model sanitari del PP és que es curi qui pugui”, i hi ha afegit que “a Balears hem apostat per la sanitat pública contractant més de 6.000 professionals, incrementant el pressupost, reforçant l’atenció primària i millorant les condicions de feina dels treballadors i treballadores de la sanitat”.

Iniciatives a debat al Ple del Parlament

Pel que fa al Ple del Parlament, es debatrà i previsiblement s’aprovarà l’actualització de la Llei de Cooperatives que, segons Costa, “té com a objectiu modificar aspectes de la Llei de Microcooperatives i impulsar aquesta forma d’economia social”. La portaveu adjunta ha explicat que incorpora diferents aspectes per fer la llei una norma més igualitària i impulsar la tecnologia i la digitalització.

Finalment, al Ple de la cambra autonòmica es debatrà i previsiblement s’aprovarà el Decret Llei de prestacions socials de caràcter econòmic de les Illes Balears que “regula les prestacions econòmiques i socials de les Illes Balears i ordena les combinacions entre l’Ingrés Mínim Vital i la Resoga”, ha explicat Cano, qui també hi ha afegit que “l’objectiu és donar més oportunitats a la gent que es troba en una situació d’especial vulnerabilitat”.

Comments are closed