Silvia Cano: “Per als Socialistes seguir lluitant pels drets de totes les dones és fonamental i l’abolicionisme de la prostitució significa estar al costat dels drets humans”

El Grup Parlamentari Socialista ha presentat una Proposició No de Llei, que es debatrà al Ple del Parlament, per impulsar mesures de suport a les dones en situació de prostitució

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, i la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Silvia Cano, han valorat els temes que es debatran al Ple del Parlament, en el qual, hi ha una Proposició No de Llei del PSIB-PSOE per impulsar mesures de suport a les dones en situació de prostitució i una Proposició de Llei, impulsada pels socialistes a petició del Consell Assessor de Drets Socials de les Illes Balears, per a regular els pactes successoris.

D’aquesta manera, Cano ha expressat que “per als Socialistes seguir lluitant pels drets de totes les dones, les invisibles també, és fonamental i l’abolicionisme de la prostitució significa estar al costat dels drets humans”. Unes declaracions que ha fet a la roda de premsa prèvia on ha exposat que “a la PNL proposam perseguir als proxenetes i, per això, es va promoure en l’àmbit estatal, però entenem que sancionar a qui consumeix o es beneficia de la prostitució és una mesura efectiva”.

També, la portaveu adjunta ha exposat que “volem impulsar mesures des de l’abolicionisme de la prostitució perquè els Consells insulars i la FELIB impulsen ordenances que tenguin en compte mesures de caire social, laboral i educatiu per a les dones en situació de prostitució i desincentivar la compra de sexe incidint en els ‘puteros’ i impulsant mesures perquè les dones prostituïdes puguin sortir endavant”.

A més a més, la PNL insta al Parlament a declarar que la prostitució sigui una forma de violència sexual incompatible amb els drets humans i, també, insta al Govern de les Illes Balears a continuar fent feina per acabar amb les màfies, els proxenetes i els compradors de sexe. La iniciativa proposa impulsar projectes d’emprenedoria amb microcrèdits perquè les dones en aquesta situació puguin obrir negocis i sortir del món de la prostitució.

La proposició insta al Govern d’Espanya a què validi el projecte abolicionista, que està liderant les Illes Balears juntament amb altres comunitats autònomes i ciutats autònomes. “Un projecte per crear una xarxa de vida lliure sense violència cap a les dones ni explotació infantil, per tant, un projecte que permeti a les dones en situació de prostitució emprendre una nova vida”, ha subratllat Cano.

Proposició de llei de pactes successoris

El pròxim ple del Parlament també aprovarà iniciar la tramitació parlamentària de la proposició de llei de successió voluntària paccionada o contractual. Es tracta d’una iniciativa que sorgeix del Consell Assessor de Dret Civil i que els grups polítics amb representació parlamentària han recollit de manera conjunta.

Costa ha explicat que amb aquesta futura normativa es pretén donar resposta a una incontestable realitat jurídica i social de la nostra Comunitat Autònoma, com és el progressiu increment de la celebració de pactes successoris.“Es tracta de respondre a la necessitat de satisfer els anhels de moltes persones d’avançar en vida les herències sense necessitat d’haver d’esperar a la mort i planificant la successió”, ha explicat Costa.

Cal incidir en el fet que aquesta llei separarà la regulació dels pactes en dos títols diferents, un per a Mallorca i Menorca i un d’altre per a Eivissa i Formentera, atenent així a la idiosincràsia de cadascuna d’aquestes illes respecte del Dret Civil propi, com també la seva tradició.

Proposició no de llei del Partit Popular

Per la seva banda, la portaveu ha valorat la proposició no de llei del Partit Popular per, segons ells, ‘mesures urgents en defensa de les famílies i de l’economia d’Espanya’, el qual Costa ha dit que “unes fotocòpies de 50 pàgines que el PP s’ha dedicat a presentar a totes les comunitats autònomes sense cap mesura referent a Balears o que s’hagi de desenvolupar aquí a les Illes diu molt poc de la solvència del contingut d’aquesta proposta”.

“Les propostes del PP són les mateixes: una baixada generalitzada d’impostos”, ha expressat Costa qui hi ha afegit que “dona igual si hi ha inflació, si hi ha una pandèmia, si tenim el major creixement econòmic d’Espanya, si hi ha una guerra, la proposta és sempre abaixar els impostos d’una forma generalitzada”. La socialista ha expressat que “la proposta del PP és molt poc rigorosa i té molt poca credibilitat”.

Finalment, Costa ha recordat que “el PP va votar en contra, tant al Parlament com al Congrés dels Diputats de totes les mesures que han millorat la vida de les famílies com la reforma laboral, la pujada del salari mínim, la revalorització de les pensions, els abonaments del transport públic, els 20 cèntims de descompte dels carburants o la reducció de l’IVA de la llum, per posar alguns exemples”. Per això, “demanam al PP que sigui més raonable amb les mesures que proposa”, ha conclòs.

Recursos addicionals

Comments are closed