Cano: “Els socialistes lluitarem contra Goliat, perquè aspiram a un model de societat en què la prostitució, com va passar amb l’esclavitud, sigui abolida”

El Ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat amb una àmplia majoria parlamentària la Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per impulsar mesures de suport a les dones en situació de prostitució

La proposta socialista per protegir i estar al costat de les dones en situació de prostitució a les Illes Balears ha rebut el suport majoritari del Ple del Parlament. La portaveu adjunta dels socialistes a la cambra autonòmica i impulsora de la Proposició No de Llei, Sílvia Cano, ha refermat el compromís del seu grup amb aquestes dones i en abolir la prostitució a les Illes Balears i a la resta de l’Estat.

“Per als socialistes, acabar amb una realitat que atrapa essencialment les dones pobres i de contextos vulnerables és una exigència democràtica”, ha expressat Cano durant el debat a la cambra autonòmica, recordant que “lluitarem contra Goliat, perquè aspiram a un model de societat en què la prostitució, com va passar amb l’esclavitud, sigui abolida”.

Cano ha lamentat que “la majoria dels grups de la cambra autonòmica hagin rebutjat consensuar amb Consells i FELIB polítiques i ordenances abolicionistes per desincentivar la compra de sexe penalitzant els puters, mai les persones en situació de prostitució”, així com “posar a la seva disposició els recursos socials existents”. La socialista ha incidit que “els i les socialistes impulsarem aquest punt a totes les institucions on governem a pesar del vot en contra al Ple”.

També, la iniciativa demana continuar reforçant els programes d’orientació acadèmic i professional, acreditant competències, potenciant l’accés a les matrícules de formació professional, subvencionant els costos de la convalidació de títols i accelerar al màxim la convalidació i homologació dels títols universitaris dels països , “ja que aquest és un problema que es troben moltes dones”, ha explicat Cano.

La iniciativa socialista insta al Govern a aprofitar els fons europeus per contractar dones en situació de prostitució i tracta per tal de fomentar la seva inserció sociolaboral i, a més a més, continuar reforçant els projectes de mentories o d’emprenedoria, que amb microcrèdits permeten obrir negocis. Així com, que el Parlament declari la prostitució una forma de violència sexual incompatible amb els drets humans i una societat igualitària.

Cano ha incidit que “és una proposició no de llei amb propostes concretes de caire social, laboral, educatiu i una declaració final que obliga al fet que cada grup es posicioni envers la prostitució”, i hi ha afegit que “és important que  la societat sàpiga on estam cadascú”, ha conclòs la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista.

La llei de pactes successoris inicia el camí parlamentari

El ple del Parlament també ha aprovat avui per unanimitat iniciar la tramitació parlamentària de la llei per donar seguretat jurídica als pactes successoris a les Illes Balears, una singularitat del Dret Civil de la nostra Comunitat Autònoma. Cal destacar que es tracta d’una Proposició de Llei que recull el treball del Consell Assessor de Dret Civil de les Illes Balears i que signen conjuntament tots els grups amb representació a la cambra autonòmica.

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha destacat que tot i ser una norma jurídica i molt tècnica, aquesta llei “afecta la vida quotidiana de les persones que volen deixar arreglada i pactada la seva successió”, ja que “donarà resposta a una realitat existent que ha anat en augment aquests darrers anys i que possiblement continuarà creixent”, com és el cas de les conegudes com a ‘herències en vida’.

La socialista també ha volgut destacar que la norma recollirà les singularitats d’Eivissa i Formentera, per una banda, i de Mallorca i Menorca, per l’altra.

Comments are closed