Cano: “Mentre els socialistes governam per al 99% de la població, el PP governa per a l’1% de rics d’aquest país”

La portaveu adjunta ha criticat que l’eliminació de l’impost de patrimoni per part del PP a Andalusia és “un regal a qui té més d’un milió d’euros que pagarem entre tots i que sortirà d’Educació, Salut i Serveis Socials”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha criticat que el Partit Popular “governa per a l’1% de rics d’aquest país”, en referència amb les propostes en matèria fiscal que fan arreu i l’anunci de suprimir a Andalusia l’impost de Patrimoni, que només afecta rendes de més d’un milió d’euros, i ha defensat que és el Partit Socialista el que governa per a la majoria social, “el 99% de la població”.

Cano ha qualificat aquesta mesura de “regal a qui té més d’un milió d’euros que pagarem entre tots” i ha denunciat que “sortirà de les partides destinades a Salut, Educació i Serveis Socials”. Així, amb mesures com aquesta, la socialista ha lamentat que “el PP torni a demostrar allò que han fet històricament, que no és altra cosa que governar per als rics i d’esquena a la majoria social”.

En aquest sentit, Cano ha asseverat que “ni Feijóo ni Prohens ajuden ni volen ajudar a les famílies”, perquè “han votat sistemàticament que no a tot”, i que “si hi ha un partit que governa per a la immensa majoria social de les nostres illes i de tot l’Estat, és el Partit Socialista”.

“Si una cosa caracteritza els governs socialistes és que governam per fer costat a les classes mitjanes i treballadores, mentre que la dreta ho fa pensant en com beneficiar les elits”, ha remarcat Cano.

Així, la socialista ha recordat algunes de les mesures a les quals la dreta s’hi ha oposat, com les reiterades pujades del salari mínim i de les pensions, de la baixada de l’IVA al gas i a la llum, l’impost a la banca i a les energètiques, la bonificació dels carburants i del transport públic o la reforma laboral.

De fet, Cano també ha recordat que algunes de les mesures, com l’impost a les energètiques, és una recomanació de la Comissió Europea, fet que demostra com “d’allunyada està la dreta espanyola de l’europea”.

Comments are closed