Sofía Hernanz: “L’ERTO és una mesura per mantenir l’ocupació molt diferent de les que vam veure amb governs del PP en anteriors crisis”

La diputada del PSIB-PSOE al Congrés ha refermat a la Diputació Permanent de la cambra baixa el compromís del Govern d’Espanya amb la defensa i el manteniment del sector turístic

La diputada del PSIB-PSOE al Congrés, Sofía Hernanz, ha fet una defensa del turisme i dels treballadors i empreses del sector com una “qüestió fonamental per al Govern d’Espanya”.

Ha estat a la Diputació Permanent del Congrés, durant el debat de la sol·licitud de compareixença de la ministra de Turisme, Reyes Maroto, on Hernanz ha criticat que el PP “demana ara, el 25 d’agost, explicacions sobre el que farà el Govern per protegir el sector turístic, tanta sort que no hem esperat a la petició del Partit Popular ni per adoptar mesures ni per venir a explicar-les al Congrés”.

La diputada socialista ha reiterat que “el turisme és un sector estratègic per al país i un element clau per a la nostra economia”, per la qual cosa ha defensat les actuacions del Govern d’Espanya per protegir al sector turístic, empreses i treballadors, les quals ha qualificat de “contundents i nombroses i explicades en seu parlamentària”.

En aquest sentit, Hernanz ha destacat els més de 15.000 milions d’euros destinats de forma extraordinària al turisme des del passat mes de març, destacant especialment les iniciatives que protegeixen l’ocupació a través dels ERTO, “una mesura de flexibilització per mantenir els llocs de feina molt diferent de les que vam veure en aquest país amb els governs del PP en anteriors crisis”.

En aquest sentit, Hernanz ha valorat positivament també “la protecció als autònoms amb la prestació per cessament d’activitat, l’ampliació de fins a 400 milions d’euros de la línia ICO o la injecció de liquiditat a les empreses del sector turístic”.

A més a més, la diputada del PSIB-PSOE ha fet èmfasi en el Pla d’Impuls al Sector Turístic aprovat el passat mes de juny pel Govern d’Espanya, el qual “consta de 28 mesures que s’articulen en 5 grans línies d’actuació, com són la recuperació de la confiança en la destinació, la reactivació del sector turístic, la millora de la competitivitat, la millora del model de coneixement i la intel·ligència turística i campanyes de màrqueting i promoció”.

Tal com ha explicat Hernanz, és un pla dotat amb 4.262 milions d’euros amb el qual s’eleva fins a 19.535 milions el suport de l’Executiu estatal al sector turístic.

“Aquest govern no afluixarà en el suport i protecció a un dels principals sectors econòmics del país del qual depenen milions de llocs de feina i famílies”, ha conclòs la diputada del PSIB-PSOE.

Comments are closed