El PSIB-PSOE trasllada tot el suport a la directora general de Salut Pública i al seu equip per “posar fre a les conductes incíviques” que poden acabar provocant el contagi d’altres persones

El Parlament de les Illes Balears debatrà la setmana que ve dos decrets llei l’objectiu dels quals és posar fre a les aglomeracions i als comportaments incívics d’una minoria

El PSIB-PSOE vol traslladar tot el suport a la directora de Salut Pública de les Illes Balears, Maria Antònia Font, i al seu equip per “lluitar contra la pandèmia i posar fre a les conductes incíviques i les conseqüències que aquestes poden tenir en forma de contagis per a altres persones”.

Així s’ha expressat la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, a la conclusió de la Junta de Portaveus, i en referència a la citació de la directora general en el marc de la investigació de la gestió del macrobrot dels estudiants peninsulars a Mallorca.

“Volem traslladar tot el nostre suport a la directora general i a tota la feina que fa l’equip de Salut Pública per gestionar una pandèmia que està essent molt difícil”, ha incidit Costa.

La socialista ha demanat aplicar “el sentit comú sobre una situació que és complicada” i ha recordat que les mesures i les decisions preses per Salut Pública en relació amb aquest brot “són les mateixes que es prenen des de l’inici de la pandèmia és una estratègia, la de les quarantenes i aïllaments de positius i contactes estrets, que se segueix a tot el món”.

“Som conscients que pot haver-hi debat social i jurídic davant d’una situació nova”, ha expressat alhora Costa, qui ha insistit en el fet que tothom, tant responsables polítics com experts, “anem innovant amb les nostres decisions en relació a una realitat social que mai no havíem viscut cap de nosaltres fins ara”.

És per aquest motiu que la portaveu ha reiterat, una vegada més, el suport de tot el seu grup a les mesures dutes a terme pel Govern per contenir l’avanç de la pandèmia.

Validació de dos decrets llei per posar fre als excessos

D’altra banda, Costa ha explicat que els socialistes votaran a favor de la validació dels dos decrets llei que es debatran el pròxim dimarts al Parlament de les Illes Balears.  Es tracta dels decrets 6/2021 i 7/2021, amb els quals “el govern planta cara  i frena unes conductes que tots reprovam i que rebran el suport del Grup Parlamentari Socialista”.

Els socialistes, ha explicat Costa, votaran a favor d’aquests dos textos “per frenar el comportament incívic d’una minoria d’irresponsables per no posar en perill la salut de tots ni la recuperació econòmica”.

Concretament, el decret llei 6/2021 té l’objectiu de reforçar els cossos de les policies locals dels ajuntaments de les illes i impulsar l’estabilització de les plantilles per combatre els botellots i altres pràctiques prohibides, mentre que el decret llei 7/2021 endureix les sancions de qui continuï realitzant aquestes pràctiques no permeses, amb multes que comencen a partir dels mil euros.

També dimarts compareixerà davant el ple el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, per fer balanç de la situació econòmica i laboral de les Illes Balears, precisament en un moment en què la temporada ja ha arrencat, ja estan preassignats els primers 760 milions d’euros procedents de fons europeus i amb el procés de vacunació a molt bon ritme, amb més de la meitat de la població diana de l’arxipèlag ja vacunada completament.

Respecte d’això, Costa també ha aprofitat per animar la ciutadania que encara no ho hagi fet a demanar cita per vacunar-se a través del sistema online de Bitcita: https://www.ibsalut.es/vacuna-covid-19

Comments are closed