Una Societat Diversa, per Teresa Suárez

A la vegada que pensam que en la defensa dels drets humans no ens podem permetre defallir i cal ser més bel·ligerant que mai i denunciar cada agressió. Perquè en qüestió de drets, no hi ha vulneració petita. 

Les i els socialistes proclamam tolerància zero davant les discriminacions, perquè rebutjam tota pràctica discriminatòria, que a més de perillosa és socialment injusta. Continuarem sempre fomentant valors democràtics i de respecte a la diversitat. A la vegada que pensam que en la defensa dels drets humans no ens podem permetre defallir i cal ser més bel·ligerant que mai i denunciar cada agressió. Perquè en qüestió de drets, no hi ha vulneració petita. 

Tal com es va aprovar al 40è congrés del PSOE a València: “Avançar cap a la idea de societat que no és altra que una societat heterogènia i inclusiva, construïda des del mestissatge, des de la interculturalitat, des del respecte i la visibilitat sense impediments, “una societat plural i diversa, on capiguem totes i tots des de la diferència de cada un”. Avançar perquè en els rols de conducta de les pròximes generacions no existeixi ni un indici de discriminació”.I per això, entre altres accions, proposam crear una “Oficina per a la No Discriminació” que integri l’Observatori LGTBI+ i el Centre de Recursos de Drets Humans. Un servei de referència en les polítiques de prevenció de les vulneracions de drets que permeti recollir dades i informació per poder canalitzar les actuacions públiques.

Però sabem que queda molt per fer i, per això, necessitam les millors idees, les millors propostes. Necessitam construir un full de ruta cap a un futur més igualitari, just i divers. I tenim una bona oportunitat per fer-ho: la conferència política del PSIB-PSOE. T’hi esperam!

Teresa Suárez

Membre de l’equip redactor del Document Marc de la Conferència Política 2023

Comments are closed