Pere Joan Pons: “Les primeres mesures del Govern d’Espanya demostren que el govern de coalició era molt necessari i una bona notícia per a tots i totes”

Les lleis d’eutanàsia, de Memòria Històrica i de Canvi Climàtic, les ajudes per pal·liar els efectes de Gloria, i la creació d’una ponència sobre insularitat al Senat, principals propostes dels socialistes per a les pròximes setmanes

El PSIB-PSOE fa una valoració “extremadament positiva” del primer mes del Govern d’Espanya, un període en el qual s’han aprovat tot un seguit de mesures de calat social, relacionades amb el canvi climàtic i per pal·liar els efectes de la insularitat que demostren que el govern progressista de coalició “era molt necessari i és una bona notícia per a tots els ciutadans i ciutadanes”, ha realçat el diputat del PSIB-PSOE Pere Joan Pons.

En particular, les mesures a què ha fet referència Pons són l’increment del salari mínim a 950€, la revaloració de les pensions, l’augment dels sous dels funcionaris, l’aprovació de mesures urgents per lluitar contra el canvi climàtic i el compromís de la futura Llei de Canvi Climàtic en 100 dies, les ajudes pel temporal Gloria o l’agilització i simplificació de les ajudes al transport marítim de mercaderies per pal·liar els efectes de la insularitat.

Respecte de les iniciatives socialistes que es debatran les pròximes setmanes al Congrés dels Diputats, Pons ha destacat la futura Llei d’Eutanàsia, una de les principals promeses electorals dels socialistes, la qual es prendrà en consideració en el pròxim plenari.

En aquest ple també es debatrà, a iniciativa dels socialistes, una Proposició No de Llei per accelerar les ajudes pel temporal Gloria. La futura llei de Memòria Històrica és una altra de les iniciatives que els socialistes han registrat en el Congrés dels Diputats i que ja comença a caminar per veure la llum el més aviat possible.

Pel que afecta específicament Illes Balears, Pons ha refermat el compromís dels parlamentaris socialistes en la defensa dels interessos dels illencs, els quals van “primer de tot”.

Pons ha exposat que l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat, les inversions bilaterals, el desplegament del Règim Especial de Balears i l’aprovació de la part fiscal, la reforma del model de finançament autonòmic, el repte de la sostenibilitat i les qüestions derivades de la insularitat són les seves “prioritats clares”.

Ponència d’insularitat i Grup Territorial al Senat

Relacionat amb aquesta darrera qüestió, el senador per Mallorca Cosme Bonet ha explicat que els socialistes han registrat en el Senat una petició per crear una ponència d’insularitat per debatre els efectes que aquesta genera en els territoris insulars.

“Aquesta ponència ens permetrà realitzar un estudi detallat sobre la insularitat per tal de definir les necessitats que tenim i com es pot compensar”, ha explicat Bonet, qui ha insistit en què els socialistes “entenem la insularitat com una qüestió transversal”, considerant la ponència la millor eina per tractar aquesta qüestió.

Segons ha explicat el senador, la fórmula de la ponència permetrà aquest enfocament transversal, que no és possible amb una comissió específica sobre el tema.

Bonet també ha estès la mà a la resta de senadors autonòmics dels territoris insulars i dels altres grups parlamentaris per fer “un estudi seriós, serè i en positiu”.

“Apostam per una política útil que doni solucions als problemes de la gent, sense estridències i amb mirada llarga, per aconseguir resultats concrets que millorin la vida dels ciutadans”.

Per la seva banda, la senadora per Mallorca Susanna Moll ha anunciat la creació del Grup Territorial de senadors de les Illes Balears, “amb el qual reforçarem la nostra veu a la cambra territorial”.

Es requereixen un mínim de tres parlamentaris per poder constituir un grup territorial, per la qual cosa, el socialista serà l’únic grup territorial que representarà els interessos dels ciutadans de les Illes Balears i ho farà “amb una veu única i forta”, ha asseverat Moll, ja que els grups territorials poden assistir a les juntes de portaveus de la cambra i als debats que afecten especialment els territoris.

Cosme Bonet serà el portaveu d’aquest grup mentre que la senadora per Eivissa i Formentera, Patricia Abascal, serà la portaveu adjunta.

Comments are closed