Vicenç Thomàs: “La reforma del reglament del Parlament és necessària i introduirà mesures de regeneració democràtica”

El diputat socialista ha remarcat el consens amb què s’ha redactat aquesta llei, que espera que s’aprovi abans del final de legislatura

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat la presa en consideració de la proposta de reforma del reglament de la cambra autonòmica, una reforma “necessària i amb la qual s’introduiran mesures per a la regeneració democràtica, la transparència, la participació o la rendició de comptes”, ha explicat el diputat del Grup Parlamentari Socialista Vicenç Thomàs.

Aquesta llei, amb la qual tots els grups parlamentaris hi han estat fent feina durant més de tres anys, pretén “adequar el reglament a les necessitats del moment” i, per això, s’ha redactat amb el “màxim de diàleg, de negociació i de consens” entre totes les forces parlamentàries. “L’objectiu és que el reglament es mantengui en el temps, governi qui governi”, ha remarcat Thomàs, qui també ha expressat el seu desig perquè la norma final s’aprovi abans del final de la legislatura.

En aquest sentit, el diputat socialista ha destacat que el text final només inclourà les iniciatives que comptin amb la unanimitat de tots els grups, “cosa que ens obliga a l’esforç, perquè sense diàleg no ho aconseguirem”, ha insistit Thomàs.

Aquesta reforma pretén dinamitzar el funcionament del Parlament i afavorir-ne la participació dels ciutadans i ciutadanes de les Illes “com a instrument de control”, perquè “tenen el dret i la necessitat d’exigir un Parlament útil i amb major protagonisme civil”, ha dit Thomàs. “És una proposta transformadora, moderna, realista i útil”.

En concret, la reforma preveu la participació dels ciutadans mitjançant esmenes, ponències i preguntes orals, com també la modificació del debat de política general, de les compareixences o de les proposicions no de llei, entre d’altres.

Així mateix, preveu incorporar l’ús de les noves tecnologies dins la cambra autonòmica, com per exemple habilitant el vot telemàtic, la videoconferència o les retransmissions de les sessions a través de la web del Parlament.

Comments are closed