Xisco Duarte: “La política ha d’estar al servei de la cultura i és fonamental que facem feina cap a aquesta direcció”

El Teatre Sans de Palma ha acollit l’acte de Cultura de la Conferència Política dels socialistes en una trobada amb professionals i entitats del sector en què han reivindicat les seves necessitats i propostes de futur

La Conferència Política del PSIB-PSOE ha celebrat l’acte temàtic de Cultura amb una trobada en el Teatre Sans de Palma a la qual han acudit professionals i entitats del sector per traslladar les seves propostes. La trobada ha estat dirigida pels coordinadors dels blocs de cultura de les conferències polítiques autonòmica i insular, Carles Bona i Xisco Duarte, respectivament.

Ambdós, Bona i Duarte, han coincidit en la necessitat de col·locar en una posició destacada la cultura. “La política ha d’estar al servei de la cultura i és fonamental que agafem impuls per fer feina cap a aquesta direcció”, ha asseverat Xisco Duarte, qui també ha insistit en la necessitat de “no només potenciar que la cultura arribi a tothom, sinó que es consolidi, i això és responsabilitat de totes les institucions”, ha insistit.

Per la seva banda, Carles Bona ha explicat que un dels objectius d’aquesta trobada és “crear una visió de cultura el més inclusiva possible”, donada l’heterogènia del sector, i ha posat de relleu la importància no només de la creació, sinó també de la difusió de la cultura “a tots els nivells”.

En aquest sentit, gran part de les propostes i reclamacions dels professionals i entitats presents en l’acte han anat cap a aquesta direcció: la dificultat per difondre la creació cultural i la mancança de mecanismes efectius de promoció. Mecenatge, patrocini, fiscalitat i manca de finançament i formació han centrat la resta de les seves intervencions.

La Conferència Política dels socialistes és una iniciativa oberta i participativa amb la qual “recollim idees i propostes per saber què opinen els mateixos sectors per després encaixar aquestes idees en el nostre programa electoral”, ha explicat el coordinador de la conferència política, Iago Negueruela.

Comments are closed