El PSIB-PSOE celebra “la victòria històrica” que permetrà governar vuit anys seguits per primera vegada al Govern de les Illes Balears

Armengol es compromet a “no defraudar” la confiança dels ciutadans i ciutadanes, que ha fet possible que, per primera vegada en la història, el Partit Socialista hagi guanyat les eleccions autonòmiques

El Partit Socialista de les Illes Balears ha guanyat les eleccions autonòmiques per primera vegada, una victòria que la candidata a la presidència del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha qualificat “d’històrica” i que permetrà revalidar, per primera vegada també, un govern progressista a les principals institucions de les Illes.

“Hem guanyat aquestes eleccions i podrem revalidar, sense cap dubte, el Govern que ha canviat les coses a millor i que ha tirat endavant polítiques molt importants a les Illes Balears”, ha dit Armengol alhora que ha recordat que aquest triomf fa possible dos “somnis fonamentals per a moltíssima gent progressista d’aquesta Comunitat Autònoma”.

D’una banda, el somni de “guanyar les eleccions, un repte al qual ens havíem compromès amb els ciutadans i ciutadanes” i, per altra banda, “poder governar durant 8 anys per consolidar les polítiques de canvi iniciades el 2015”, ha explicat la secretària general del PSIB-PSOE i candidata a la reelecció.

Armengol ha dit que aquests són moments de “molta felicitat, molta il·lusió i molta responsabilitat” i ha agraït a “tots els militants, tots els candidats i candidates i als més de 2.000 apoderats i apoderades la immensa feina per fer possible una jornada electoral que s’ha desenvolupat amb tranquil·litat”.

“Hem dit durant tota la campanya que era molt important votar per la sanitat pública, l’educació pública, la política d’habitatge, la política de mobilitat, de protecció del medi ambient i del territori i que era molt important donar continuïtat i establir un govern sòlid, fugir de la crispació i de la divisió”, ha destacat Armengol, qui ha agraït als ciutadans i ciutadanes la confiança dipositada en el projecte socialista i ha dit que “no defraudarem”.

La candidata a la presidència del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha recordat que “estam d’enhorabona” perquè els socialistes també han estat la força més votada al Consell de Mallorca i ha coincidit amb Armengol en qualificar aquesta victòria del Partit Socialista com a “històrica a Mallorca”.

Cladera també ha posat de relleu “el gran poder municipalista dels socialistes”, que ha fet possible governs progressistes a molts de municipis de l’illa, destacant Palma, Inca i Manacor.

“El projecte socialista consolida el canvi i avança cap al progrés amb 8 anys que canviaran de manera definitiva el rumb d’aquesta terra cap a més progrés econòmic, social i mediambiental”, ha emfasitzat Cladera.

Per la seva banda, el candidat a la batlia de Palma, José Hila, s’ha mostrat molt feliç per “guanyar les eleccions a Palma, cosa que feia més de 30 anys que no passava”. “És un moment molt important per a nosaltres, que vivim amb molta d’emoció”, ha destacat el candidat a batle.

Hila ha posat l’accent en govern d’esquerres que “permetrà que Palma avanci, tal com ens vàrem comprometre, i guanyar en modernitat i convivència”. Uns resultats, ha explicat el candidat socialista, que són fruit de la feina feta durant 4 anys “a peu de carrer i al costat de les persones; això ha fet que els ciutadans ens donin la confiança per tornar a governar”.

Finalment, la candidata socialista al Parlament Europeu, Alícia Homs, qui també ha aconseguit escó per a la institució europea, ha explicat que l’èxit del PSOE en aquestes eleccions fa palesa la confiança dels ciutadans “en el projecte europeu”, un projecte que “que anirà encaminat cap a una Europa més social, més sostenible i més justa, que és el que necessitam”.

“El Parlament Europeu està a Brussel·les, però les decisions que es prenen allà ens afecten directament, i el meu compromís és donar comptes als ciutadans de la feina que fem”, ha exposat Homs, qui ha conclòs amb el compromís de fer “tot el possible que els ciutadans es puguin beneficiar al màxim de les polítiques” que surten del Parlament Europeu.

Comments are closed