Iago Negueruela: “Ens posam a fer feina des de ja per formar una majoria estable de govern que prioritzi les polítiques que millorin la vida de la gent”

Els socialistes de les Illes Balears s’han mostrat “alegres i satisfets” amb els resultats “històrics” dels comicis d’ahir, que fan palès que la societat “aposta per polítiques progressistes liderades pel Partit Socialista”

La Comissió Executiva del PSIB-PSOE s’ha reunit per valorar els “històrics” resultats de les eleccions municipals, insulars, autonòmiques i europees del 26 de maig, que han permès assolir “el doble objectiu de guanyar les eleccions autonòmiques en vots i escons per primera vegada en la història i, més important, poder governar 8 anys seguits per consolidar les polítiques iniciades la passada legislatura”, ha exposat el portaveu del PSIB-PSOE, Iago Negueruela, després de la reunió.

Respecte d’això, Negueruela ha insistit en el fet que el “mandat de la ciutadania ha estat clar: formar una majoria estable de govern” i ha anunciat que els socialistes es posen “des de ja” a fer feina “prioritzant les polítiques que millorin la vida dels ciutadans i ciutadanes”.

“Ara iniciarem els diàlegs necessaris perquè sigui una realitat i ens permeti avançar tant en el Govern com en el Consell i en el major nombre possible d’ajuntaments”, ha asseverat el portaveu socialista. “Sentim la responsabilitat d’haver de posar-nos de forma immediata a fer feina per consolidar els governs en les institucions on puguem fer-ho”.

Negueruela ha expressat “l’alegria i satisfacció” pels resultats aconseguits ahir vespre, que han suposat “un aval” dels ciutadans a les “polítiques de canvi desenvolupades aquests quatre anys” i que fan palès que la societat “aposta per polítiques progressistes liderades pel Partit Socialista en les principals institucions”.

En aquest sentit, Negueruela ha recordat que el PSIB-PSOE ha guanyat les eleccions “clarament i amb un resultat històric” al Parlament de les Illes Balears, al Consell de Mallorca i al Consell de Menorca, a més d’haver multiplicat la representació a Formentera i augmentat el nombre de vots en el Consell d’Eivissa.

Pel que fa a les eleccions municipals, Negueruela ha qualificat els resultats com a “molt positiu” i ha destacat “l’augment del suport municipal”, fet que permetrà governar a Palma i “no només revalidar, sinó també millorar, a Inca, Calvià i Marratxí”.

El portaveu del PSIB-PSOE i diputat electe al Parlament per Mallorca ha ressaltat “el notable suport i la confiança” de la ciutadania de les Illes “no només a allò que hem fet, sinó també, i fonamentalment, al projecte de futur”, en referència a les mesures proposades per solucionar “problemes en matèria d’habitatge, mobilitat, serveis socials, educació, sanitat, sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic”.

Així mateix, Negueruela també ha volgut posar de relleu la importància dels resultats de les eleccions al Parlament Europeu, en les quals sorgí com a eurodiputada electa la candidata del PSIB-PSOE, Alícia Homs, un fet “destacable” que permetrà al PSIB-PSOE tornar a tenir representació a Europa. D’Homs ha dit que “serà la millor defensa dels interessos de les nostres illes a Europa”.

Comments are closed