El PSIB-PSOE votarà a favor del sostre de despesa per a 2022 per ser “la primera passa per elaborar els pressupostos de la recuperació”

Maria Antònia Truyols: “No ens estranya gens que el PP s’oposi a la Llei d’Habitatge, perquè no és nou que estiguin en contra de qualsevol avanç en drets o millores per a les classes mitjanes i els més vulnerables”

El Grup Parlamentari Socialista votarà en el pròxim ple del Parlament a favor del sostre de despesa no financera per a 2022 per ser “la primera passa per elaborar i aprovar els pressupostos de la Comunitat Autònoma per a l’any que ve, uns comptes imprescindible per acabar de consolidar la reactivació i perquè aquesta arribi a tothom; seran els pressupostos de la recuperació”.

Així ho ha avançat la diputada socialista Maria Antònia Truyols, qui ha recordat que es tracta d’una “xifra històrica per continuar enfortint els serveis públics, que tan necessaris s’han demostrat en aquesta pandèmia i que tanta falta faran per mitigar l’impacte de la COVID-19”.

Truyols ha recordat que el sostre de despesa fixat pel Govern se situarà en 5.176,6 milions d’euros, i suposarà un 9,5% més de recursos públics que l’any anterior (450 milions d’euros més). “Estam davant el major increment de recursos dels darrers anys, ja que per primera vegada incorporarem els fons Next Generation i el factor d’insularitat”.

És per aquestes raons que els socialistes “direm que sí a un sostre de despesa històric, punt de partida per als pressupostos de la recuperació i per deixar enrere la crisi més dura de la nostra història recent”.

D’altra banda, la socialista ha dit que “no s’entendria” que cap grup parlamentari no donàs suport a aquest sostre de despesa i “intentàs impedir” que els comptes públics per a l’any que ve surtin endavant, especialment el PP, a qui “es pressuposa certa altura de mires i certa responsabilitat política”.

“Reconeixen que es tracta d’un increment substancial, però després repeteixen el mateix de cada any per justificar que, en unes circumstàncies extraordinàries com les que estam vivint, facin el mateix de sempre: anar a la contra de tot”, ha criticat Truyols.

La socialista ha insistit també en el fet que votar en contra del sostre de depesa “és votar en contra d’enfortir la sanitat, l’educació, els serveis socials o les polítiques d’habitatge, però també de l’arribada dels fons europeus o el factor d’insularitat que tant defensaven, però que es veu no els deu preocupar tant”.

En el plenari de dimecres també compareixerà el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, per informar del Pla d’Inversions Estratègiques per a les Illes Balears, que suposarà una inversió de 4.640 milions d’euros en els pròxims 10 anys.

La diputada ha convidat els partits, especialment el PP, a fer les seves “propostes constructives”. “Estarem expectants per veure què pot aportar el Partit Popular, i esperam que sigui alguna cosa més treballada que el seu pla alternatiu, que no incloïa ni una sola proposta concreta i que només va evidenciar les poques ganes de fer feina que tenen”.

Finalment, la socialista ha celebrat “les dues altres bones notícies que hem conegut aquests dies”, en referència als acords per als Pressupostos Generals de l’Estat i per a la primera Llei estatal d’Habitatge.

En referència a aquest darrer punt, Truyols ha destacat “com és de trist que el PP no es vulgui posar de part de la ciutadania que ho necessita i continuï defensant els grans tenidors, que són els que no volen posar els pisos en lloguer; la majoria d’aquests pisos són procedents de bancs, als que el PP sempre defensa”.

En aquest sentit, la diputada ha reconegut que “no ens estranya gens que el PP s’oposi a la Llei d’Habitatge, perquè no és nou que estiguin en contra de qualsevol avanç en drets o millores per als ciutadans i ciutadanes, especialment per a les classes mitjanes”.

“Aquestes setmanes hem vist com el PP, de la mà de la ultradreta, ha votat en contra de l’actualització de les pensions i en contra de la pujada del salari mínim, a més de defensar les grans companyies elèctriques”, ha denunciat Truyols, recordant que “això només respon a allò que ens tenen acostumats: fer tot el possible per anar en contra dels interessos dels més vulnerables”.

Finalment, Truyols ha emfasitzat que, en el cas de l’habitatge, “al PP li importen més els grans tenidors que no els joves o les famílies” i ha recordat com l’exbatlessa de Madrid Ana Botella va “facilitar que els bancs s’apropiassin del parc públic d’habitatge en el seu moment” i ha aprofitat per recordar que “aquesta és la línia que defensen Marga Prohens i Toni Costa a Balears i Pablo Casado a Espanya”.

Comments are closed