Bolaños: “La Llei de Memòria Democràtica era un deure moral, humanitari i internacional amb totes les víctimes, però, sobretot, amb les que patiren la repressió franquista”

El PSIB-PSOE ha organitzat un acte sobre la Llei de Memòria Democràtica amb el ministre Félix Bolaños, la Secretària General del PSIB-PSOE, Francina Armengol, i la Secretària General de la FSM, Catalina Cladera

El ministre de Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños ha posat en valor la recentment aprovada Llei de Memòria Democràtica, ja que, segons ha expressat el ministre “era un deure moral, humanitari i internacional amb totes les víctimes, però, sobretot amb les que patiren la repressió franquista”. Unes declaracions que ha fet Bolaños a un acte del PSIB-PSOE sobre la Llei de Memòria Democràtica amb la Secretària General del PSIB-PSOE, Francina Armengol, i la de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera on hi ha assistit prop de 90 persones.

D’aquesta manera, Bolaños ha exposat que “la dreta està desaforada i necessita deixar anar llast perquè la memòria no es discuteix”, i hi ha afegit que “hi ha persones que varen ser assassinades per defensar la democràcia i per lluitar pels valors democràtics; les persones que no creuen en la memòria democràtica i que hi estan en contra és perquè no tenen cap familiar o conegut que estigui enterrada a una cuneta”.

Bolaños ha explicat algunes parts de la Llei de Memòria Democràtica com el reconeixement a les víctimes i el dret a cercar les restes dels seus éssers estimats i que, això, estigui subvencionat per l’Estat, la creació de bancs d’ADN i llocs de memòria o que la memòria democràtica estigui incorporada en els plans educatius de les escoles. “Tenim el deure de recordar què va passar en aquella època tan fosca perquè els que van guanyar, ara són recordats com personatges negres de la història d’aquest país”, ha subratllat Bolaños.

Per la seva part, la Secretària General del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha recordat que “tots els avenços de la democràcia d’Espanya s’han fet gràcies a un govern d’esquerres i és important recordar i reconèixer que els socialistes deixam empenta i això és gràcies a tota la gent que ha lluitat durant els moments més durs de la història recent perquè els socialistes puguim governar i perquè una dona socialista ho pugui fer a les Illes Balears”.

També, Armengol ha incidit que “no hem d’oblidar els drets que hem conquerit perquè la Llei de Memòria Democràtica n’és un i a Balears som referents perquè tancarem aquesta legislatura amb totes les fosses de les Illes obertes”, i hi ha afegit que “i som conscient que arribam tard perquè molta gent ha mort sense poder trobar i enterrar als seus familiars”. “La nostra història és important perquè hem de conèixer el nostre passat per poder tenir un present i avançar cap a un futur més just i més igualitari”, ha subratllat Armengol .

La Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera, ha expressat que “la Llei de Memòria és una passa més en la política de l’Estat que ja va iniciar amb l’expresident del Govern d’Espanya José Luís Rodríguez Zapatero amb la Llei de Memòria Història”. “Aquesta Llei cerca la veritat, la justícia i la reparació perquè sense veritat no hi ha justícia i sense justícia no hi ha pau”, ha conclòs.

A l’acte hi ha assistit la presidenta de Memòria de Mallorca, Maria Antònia Oliver, i autoritats polítiques com els consellers del Govern de les Illes Balears Miquel Company i Mercedes Garrido; la Delegada del Govern d’Espanya, Aina Calvo, el senador per Mallorca, Cosme Bonet, entre d’altres.

Comments are closed